Wednesday, March 7, 2007

Παρενέργειες

Το πρωινό μου αντί να το περάσω στο υπέροχο γραφείο μου, παρέα με τους καταπληκτικούς μου συναδέλφους (σλουρπ), το πέρασα στο νοσοκομείο St.Jim κάνοντας μικρό-εξετάσεις και (κυρίως) περιμένοντας. Τελικά διάγνωση έγινε και το σωστό φάρμακο βρέθηκε στα χέρια μου.

Πάντα όταν ανοίγω μια συσκευασία φαρμάκου κάθομαι και διαβάζω εκείνο το «άχρηστο» χαρτάκι (που βρίσκεται μέσα και πετιέται σχεδόν αμέσως γιατί σπάει νεύρα καθώς εμποδίζει τα χάπια ή το μπουκαλάκι να ξαναμπούν στην συσκευασία).

Στις παρενέργειες λοιπόν, μπορεί να βρει κανείς τα πιο απίθανα πράγματα και πολλές φορές μου δίνουν την εντύπωση ότι γράφουν ότι τους κατέβει απλά και μόνο για να καλυφθεί η φαρμακοβιομηχανία από οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά.

Για το TOPISTIN (μεταξύ άλλων) έχουμε:

  • Υπνηλία και αϋπνία (θα κοιμηθώ τελικά ή όχι?)
  • Λήθαργος (ok, το κατάλαβα τώρα)
  • Σε μεμονωμένες περιπτώσεις αναφέρθηκε μερική ή ΠΛΗΡΗΣ ρήξη του αχίλλειου τένοντα (θα γίνω καλά αλλά δεν θα μπορώ να περπατήσω?)
  • Αστάθεια στην βάδιση (λογικό, με ρήξη αχίλλειου τένοντα…duh)
  • Συγκοπή, υπέρταση, έμφραγμα (ε, doctor μήπως να κοιτάξουμε για κάτι άλλο?)
  • Το καλύτερο από όλα όμως είναι: ΤΡΟΜΟΣ (wtf??? Μετά τις υπερπαραγωγές «Τα πλοκάμια του Τρόμου» και «Τα σαγόνια του Τρόμου» ήρθαν και «Τα χάπια του Τρόμου»)

14 comments:

ONOMATODOSIA said...

χαχα!σοβαρα;

ΝΟ πανικ!

uncle said...

Ακόμα το ψάχνω το μαγικό χαρτάκι που έλεγε στις παρενέργειες "Κακουχίες".
Είναι όμως θέμα ημερών να βρεθεί, και θα σου παρέχω αντίγραφο για update.

Post Scriptum:
Περαστικά ξανα, και μη πας στη δουλειά αύριο (χαιρετίσματα Ζαφ!!)

ARD said...

Τι έχεις; Περαστικά!

BTW, "τρόμος" στην ιατρική ορολογία σημαίνει "τρέμουλο". Είδες τι μαθαίνει κανείς για να έχει μπαμπά γιατρό;

uncle said...

και το κακουχίες τι σημαίνει στην ιατρική???

snikolas said...

Υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες. Η ευθανασία! Αλλά νομίζω πως θα μείνεις με το TOPISTIN έτσι;

dddd said...

χεχε...
κακουχία Θείε είναι κακή γενική κατάσταση του ασθενούς που συνοδεύεται από πάσχουσα όψη.Δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα πολλών παθολογικών καταστάσεων.

rockordie said...

Λοιπόν αυτό που είπε ο Alroud μπορώ να το επιβεβαιώσω τώρα που διάβασα τα χαρακτηριστικά του Topistin στα Αγγλικά (tremor).

Οπότε είτε οι μεταφραστές είναι ΓΤΠ είτε το λένε επίτηδες έτσι για να μας ψαρώνουν.

Προς Niko
Αγόρι μου "κακουχία" είναι η καταστάση στην οποία βρίσκεται ένας που σπάει πέτρες σε φυλακή της Λεγεώνας των Ξένων στην Σαχάρα και πίνει μισό ποτήρι νερό την εβδομάδα επί 15 χρόνια.

Chris-Top said...

Egw lew na fame apo ena kouti tetoia kai na pame sto allou fan park opote 8a kalupsoume kai to endexomeno sugkopi, emfragma... hahaha eklasa sto gelio TROMOS? pws einai dunaton na sou prokalesei kati tetoio?

Chris-Top said...

Ox kapoios apantise gia ton tromo kai viastika na apantisw. Parola auta den nomizw oti ta xapia auta ta ftiaxnoun mono gia gnwstes tis iatrikis orologias (aka giatrous.)

dddd said...

Όποιος έχει απορίες για τα χάπια και δε καταλαβαίνει τι λέει το χαρτάκι μέσα ρωτάει το γιατρό του και όχι την κυρά Μαρίκα που μένει παραδίπλα.
Έχω την εντύπωση πως οι ξένοι μετέφρασαν τον τρόμο σε tremor και κατά συνέπεια δε φταίνε αυτοί όταν εμείς δε ξέρουμε να μιλάμε και να ερμηνεύουμε τη γλώσσα μας σωστά.

Anonymous said...

"τα χάπια του τρόμου"...χαχααχα
kewl. Στα έργα ξέχασες να αναφέρεις το "γιγάντιο καλαμάρι"...

:)))

Rodia said...

"Τρόμος" λέγεται αυτή η κατάσταση στη νευρολογία βρε παιδιά.. όταν το σώμα τρέμει χωρίς να μπορεί να το σταματήσει ο ασθενής.. γίνεται αυτόματα, από μόνο του.. και είναι βασανιστικό, έχει τύχει να δω και... έχω ΤΡΟΜΑΞΕΙ λέμε!

περαστικούλια:-))

rockordie said...

@dark angel: Είπα "τα πλοκάμια του τρόμου" που καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις...οι ταινίες πρέπει να έχουν το συστατικό "του τρόμου" για να ενταχθούν στην ομάδα αυτή.

@Rodia: Το ανέφερε ο Alroud λίγο πιο πάνω αλλά όπως έγραψε και ο Chris το χαρτάκι αυτό θα έπρεπε να απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε γιατρούς. Οπότε όταν εγώ, με τις μειωμένες γνώσεις ιατρικής, διαβάζω "Τρόμος" και το μυαλό μου πάει στον τρόμο και όχι στο τρέμουλο.

@All: Τελικά δεν έχω καμία παρενέργεια...ούτε "Καταφύγιο του Τρόμου" ούτε "Ιός του Τρόμου"

P.S: Ψάχνοντας για ταινίες με το "του Τρόμου" στο όνομα βρήκα πάρα μα πάρα πολλές (b-movies όλες), το κακό είναι ότι για να βγαίνουν τόσες σημαίνει ότι κάποιος τις βλέπει.

Rodia said...

Χμμ.. ταινίες.. Ψάξε για το φιλμ «Μεροκάματο του τρόμου» του Ανρί Ζορζ Κλουζό με τον Υβ Μοντάν. Καμία σχέση με ταινίες τρόμου, όπως διαμορφώθηκαν αργότετα σαν καρικατούρες του... μπαμπούλα! Εκεί να δεις (αυθεντική) αγωνία... Η ταινία προηγείται σε κόψιμο εισιτηρίων: 3.766.000
(τη ψάχνω αλλά δεν τη βρίσκω και τα κρατικα κανάλια την έχουν ξεχασμένη)