Tuesday, March 25, 2008

Elezioni

Στην Ιταλία από τις προηγούμενες ή προ-προηγούμενες εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν και οι Ιταλοί του εξωτερικού. Σε λίγο καιρό έχουν πάλι εκλογές (μην με ρωτάτε πότε ακριβώς, δεν έχω ιδέα) και λόγω της διπλής υπηκοότητας άρχισαν να έρχονται spam διαφημιστικά στο γραμματοκιβώτιό μου.

Για την ώρα το σκορ στα spam είναι 3-1 υπέρ του κόμματος του Berlusconi αλλά από τα τρία τα δύο είναι ίδια και δεν ξέρω αν πρέπει να μετρήσει κανονικά (θα συμβουλευτώ τον επόπτη στο ημίχρονο και θα αποφασίσω). Πάντως όσα και να στείλουν δεν πρόκειται να ψηφίσω οπότε καλύτερα να κάνουν οικονομία στο μελάνι και στο χαρτί.

Ο λόγος που δεν ψήφισα μέχρι τώρα και δεν πρόκειται ούτε στο μέλλον να ψηφίσω στις Ιταλικές εκλογές είναι γιατί θεωρώ ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου να διαλέξω το κόμμα που θα κυβερνήσει, τον πρωθυπουργό ή τους βουλευτές για μια χώρα στην οποία δεν ζω. Είτε μου αρέσει ο ένας, είτε μου αρέσει ο άλλος δεν είναι σωστό να επιλέξω ποιος θα κληθεί να λύσει τα προβλήματα των Ιταλών, αυτό θα το κάνουν μόνοι τους οι Ιταλοί που σίγουρα ξέρουν καλύτερα από εμένα τι πρέπει να γίνει/αλλάξει/διορθωθεί στην χώρα τους.

Τελειώνοντας θέλω να ρωτήσω αν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού;
Δηλαδή ο κάθε John Patrakis που ζει μόνιμα στα προάστια της Οκλαχόμα, νομίζετε ότι πρέπει να έχει λόγο στο ποιος θα είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα; Μιας χώρας που επισκέπτεται μια φορά κάθε 15 χρόνια (στην καλύτερη περίπτωση) και αυτό για μπάνια και σουβλάκια.


Μερικοί μπορεί να πουν ότι υπερβάλω και ότι έχουν και αυτοί την Ελλάδα μέσα τους κ.τ.λ. κ.τ.λ. αλλά το θέμα είναι ότι μιλάμε για εκατομμύρια ψήφων και σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα αυτές οι ψήφοι βγάζουν κυβέρνηση από μόνες τους.


Update:
Είπα να δοκιμάσω και πόσο σωστά δουλεύει το poll του blogger και γι'αυτό πρόσθεσα μια δημοσκόπηση πάνω στο θέμα στα δεξιά του blog.

11 comments:

ARD said...

Σωστός εν μέρει. Λέω εν μέρει, επειδή πλέον η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο χωριό (ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης) και οι αποφάσεις του Μπερλουσκόνι ή του οποιουδήποτε ενδεχομένως σε επίπεδο Ένωσης να επηρεάσουν και τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Είναι μια δυνατότητα και αυτή, π.χ. ο αντίστοιχος Ελληνογάλλος θα μπορούσε να ψηφίσει δι' επιστολής τον Σαρκοζί, επειδή έχει ταχθεί κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

rockordie said...

Για την ώρα όμως οι χώρες τις ΕΕ είναι ανεξάρτητα κράτη άρα το πολύ πολύ να χαλάσουν οι σχέσεις Ιταλίας - ΕΕ και όχι όλων των χωρών μεταξύ τους. Δεν είμαστε ένα κράτος, ίσως κάποτε αλλά όχι ακόμη.

toolman said...

βίβα περικολοζαμέντε

rockordie said...

Μήπως εννοείς ότι είναι επικίνδυνο να γράφω τέτοια πράγματα ή απλά κοροϊδεύεις την καταγωγή μου....punk?

rockordie said...

Πάντως βλέπω ότι παρότι στο poll απαντάτε δυστυχώς κανείς δεν λέει/γράφει την γνώμη του στα comments έστω και ανώνυμα.

toolman said...

εγώ πάντως συμφωνώ με αυτά που λες. τώρα δε ξέρω αν αυτό είναι καλό βέβαια!

Anonymous said...

Συμφωνώ αλλά επειδή έβαλες poll ειδικά για την Ελλάδα απάντησα όχι, καθώς στο εξωτερικό θεωρώ πως γνωρίζουν καλύτερα από τους ντόπιους, βλαμμένους Έλληνες πώς μπορεί να πάει ένα κράτος μπροστά.

Anonymous said...

Ούπς!!! Όπου όχι πείτε πως γράφει ναι, αλλιως δεν θα καταλάβετε ποτέ τι εννοώ.

rockordie said...

@toolman: Καλό είναι που συμφωνείς...αυτό σημαίνει ότι αν ανέβεις προς τα πάνω μπορεί να σε κεράσω καμία μπύρα.

@bro: Το καταλάβαμε αυτό που θέλεις να πεις...απλά μας δυσκόλεψες λίγο.

Anonymous said...

@rockordie: Μπράβο ρε, σου πήρε 12ωρο και επεξήγηση, τι θέλεις τώρα Oscar?

rockordie said...

@bro: Νόμπελ (γιατί δίνουν και λεφτά).