Thursday, April 3, 2008

50 Reasons To Switch from Mac To PC

Για τους φίλους μου βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον post.
Τελικά εκτός από 6-7% φανατικών, το 90+% εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρόκειται για μια κλειδωμένη (όπως οι παιχνιδομηχανές) μαλακία χωρίς παιχνίδια όμως.

6 comments:

vpapanik said...

Δεν υπάρχει τέτοιο switch. Μερικές φορές μόνο έχει συμβεί το ανάποδο.

rockordie said...

Κοίταξε τα πράγματα είναι απλά, αν θέλεις να έχεις ένα μηχάνημα τόσο "κλειστό" όσο και το dvd σου, τότε πάρε Mac αλλιώς η λύση είναι PC.

Stormrider said...

τα περισσότερα απο αυτά που γράφει είναι αφηρημένα, ή αγνοούν αντίστοιχα που έχει ο Mac, ή λέει τα ίδια με άλλα λόγια.
Συμφωνώ μόνο για αυτό με την αναβάθμιση όπως και για τα παιχνίδια.

Εξαρτάται βασικά τί θέλει ο καθένας. Αυτό με το "κλειστό-ανοικτό" σύστημα με έχει κουράσει πλέον, είναι η κλασσική ποζεριά και το έθιξα πρόσφατα στο μπλογκ. Όλοι μου γίναν χακεράδες και θέλουν ανοικτό το σύστημα για να κάνουν και καλά παπάδες.

rockordie said...

Φίλε storm με κλειστό δεν εννοώ σε σχέση με το "ανοιχτό" Linux αλλά σε σχέση με την ελευθερία που σου προσφέρουν τα PC. Όχι σε επίπεδο χρήστη αλλά σε επίπεδο software (drivers κτλ) και hardware (κάρτες γραφικών-ήχου, motherboard, RAM) όπου οι επιλογές είναι 100πλάσιες.

Το κείμενο είναι βέβαια χιουμοριστικό και δεν είναι απόλυτο, από την άλλη τα mac παρουσιάζονται από την apple σαν κάτι το καινοτόμο ενώ στην ουσία πηγαίνει τον κόσμο πίσω στην εποχή του amstrad 128 και του amiga 500.

Stormrider said...

το PC δίνει επιλογές γιατι δεν γινεται διαφορετικά. Πρέπει το λειτουργικό (εν προκειμένω Windows) να λαμβάνουν υπόψη τους δισεκατομύρια πιθανούς συνδυασμούς hardware. Αυτό δεν έχει μόνο καλά, με πρώτο και καλύτερο ασυμβατότητες κι αστάθεια.

Εντάξει, μπορεί η ιδέα της standarized αρχιτεκτονικής των mac να ακούγεται εντελώς lame, αλλά έχει την λογική της.

Γι αυτό εξάλλου και οι mac επικρατούν κυρίως σε αγορές όπου εξ'ορισμού δεν μπαίνει κανείς σε διαδικασίες πολύ ψαξιματος, δηλαδή τα laptops.

Για desktop συμφωνώ οτι αν έπαιρνα τώρα, θα ήταν σίγουρα PC.

vpapanik said...

Macbook Air vs Toshiba Portege R500. Για δείτε. Επικρατούν τα mac ?????