Sunday, August 17, 2008

Greek Επιχειρηματίας vs Internet (0-1)

Μάλλον κάποιοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει πως ο κόσμος έχει αλλάξει και οι αρπαχτές περνάνε πλέον δύσκολα.
Παράδειγμα:
Τα παραπάνω γυαλιά ηλίου σε κατάστημα στην Τσιμισκή πωλούνταν 130€ (και δεν ήθελαν να δώσουν ζευγάρι του κουτιού αλλά της βιτρίνας). Φυσικά τους είπαμε «130 και βιτρίνας; Να τα βάλεις στον πάτο σου», όπως μας έμαθε ο τύπος που γνωρίσαμε στο Άμστερνταμ.

Τελικά, με λίγη έρευνα αγοράς προτιμήσαμε να τα προμηθευτούμε (ήρθαν μέσα σε 6 εργάσιμες) από την Otticanet με τιμή 87€ (76€+11€ μεταφορικά), δηλαδή 43€ φθηνότερα.

Αν υποθέσουμε ότι το κέρδος του site από όπου το παραγγείλαμε είναι περίπου 15% (10€) τότε το κόστος των γυαλιών είναι το πολύ 76€-10€ = 66€. Συνεπώς ο Ελληνάρας «επιχειρηματίας» ήθελε να πουλήσει ένα ζευγάρι γυαλιά με κέρδος, κρατηθείτε…96%. Πλάκα μΕ κάνεις.

6 comments:

dddd said...

Έχω την εντύπωση πως μάλλον το κέρδος από το site είναι κάπου στο 96%... άρα φαντάσου του Έλληνα ή του οποιουδήποτε άλλου επιχειρηματία... Ειδικά για τα γυαλιά έχω ακούσει πως κοστίζουν ούτε 5 ευρώ για να παραχθούν, είτε πρόκειται για όκλεϊ είτε για μόκλεϊ. Κάτι σαν τα levi's made in Aigalaio κλπ.

Stavros Amanatidis said...

nai re aleko, alla den plhrwneis mono thn paragwgh :P

kai kat'epektashn, o typos sthn tsimiskh den exei to idio leitourgiko kostos me ton tupo sto internet.. noiki-upallhloi ktl..

oxi oti den vgazoun trela kerdh, alla me ta noumera den paizoume etsi apla ;)

Stavros Amanatidis said...

mporeis na kaneis kai thn allh kafrila..
na phgaineis sta magazia kai na dokimazeis rouxa (kostoumia, jackets, papoutsia) kai meta na ta paraggelneis apo to ebay..

rockordie said...

@nvoulgar: Να δεις στο ντύσιμο τι κλέψιμο παίζει (παραγωγή 1€ - πώληση 30€)

@stavros: Πρόσεξε όμως 96% καπέλο για απλή μεταπώληση. Τα PC λειτουργούν με 20€, φαντάσου πόσο θα είχαν ακόμα οι οθόνες με τέτοιους "επιχειρηματίες".
Διαφωνώ σε αυτό που είπες για το νοίκι και τους υπαλλήλους γιατί πιστεύω ότι με το 96% κέρδος ήταν που έφτασε να κάνει το κατάστημα στην Τσιμισκή και όχι το αντίστροφο.

Stavros Amanatidis said...

Paizontai para polla.. Akoma kai o promh8euths den dinei idies times..
O antagwnismos tous anagkazei na rixnoun tis times..

Pantws, akoma kai me ta noumera pou evales, sou lew oti to kerdos tou ellhnara den einai 96%, giati den exeis upologisei zhmies.. vale kai forologikes diafores kratwn..

diko mou case: ta gualia mou ta phra apo ta Xania.. Ta poulouse 130, alla epeidh mas h3ere mas ta afhse 115.. to otticanet ta exei 100 kai sto aerodromio ta vrhka 95 :(

Xamos ginetai me tis times! :)

rockordie said...

@stavros: Σε αυτό το γυαλί το ποσοστό κέρδους είναι σίγουρα τεράστιο, σε άλλα μπορεί να είναι και λιγότερο.
Όσο αφορά τις ζημιές δεν νομίζω ότι δικαιολογείται η διπλάσια τιμή, δηλαδή του χαλάνε 1 στα 2 γυαλιά? Πάντως εμείς βολευτήκαμε με το ίντερνετ και από εδώ και πέρα πάντα θα γίνεται έρευνα αγοράς.