Sunday, October 5, 2008

Infosystem 2008 και άλλα #3

Disclaimer:
Το παρακάτω post και όσα ακολουθήσουν με την λέξη Infosystem στον τίτλο παρουσιάζουν τελείως φανταστικά γεγονότα, αποκυήματα της φαντασίας μου. Επίσης δεν είναι ρετουσαρισμένα (δηλαδή είναι γραμμένα on the fly) με αποτέλεσμα να περιέχουν βωμολοχίες, ψευδής χαρακτηρισμούς και ασυναρτησίες.

Μπαίνουμε επιτέλους μέσα και η Infosystem δεν με απογοητεύει, είναι ακριβώς όπως την περίμενα…άθλια, κακόγουστη και μίζερη. Γιατί πήγες, τώρα θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Ο βασικός μας στόχος (με τον Zaf) είναι να δούμε κάποια προγράμματα του ανταγωνισμού μήπως και πάρουμε καμιά καλή ιδέα για να βελτιώσουμε και εμείς τις εφαρμογές μας. Ο δευτερεύων είναι να δούμε τις μαλακίες (των ανταγωνιστών πάντα) και να τους κοροϊδέψουμε.
Τα μικρά σταντ γεμάτα από συνοικιακά μαγαζάκια του κώλου που πουλάνε μελανάκια, ταμειακές μηχανές και άχρηστες πληροφορίες…θα επανέλθω σε αυτό το τελευταίο αργότερα.

Τα μεγάλα σταντ είναι φανερό ότι πουλάνε μίζες.
Μίζες???
Ναι, μίζες.
Όταν έχεις εταιρείες που παρουσιάζονται με μοναδικό πελάτη το δημόσιο χωρίς να έχουν demo των εφαρμογών τους, παρά μόνο τέσσερις – πέντε 32αρες τηλεοράσεις που παίζουν ένα διαφημιστικό PowerPoint ή videάκι σε repeat, τι άλλο μπορεί να πουλάνε? Άσε που οι τύποι μέσα με τα ολοκαίνουργια κοστούμια μπορεί να έχουν το ύφος χιλίων καρδιναλίων αλλά φαίνονται πιο λιγδιάρηδες και από μεταμεσονύχτιο γύρο στα «βρομιάρικα».

Λίγο πριν την σκάλα που σε οδηγεί στο δεύτερο περίπτερο πέσαμε σε κάποια σταντ εταιρειών ξένων χωρών, που ήρθαν να προωθήσουν το εξελληνισμένο λογισμικό τους, στην «πλούσια» Θεσσαλονίκη…αυτοί χάσανε βαθμούς μιας και δεν είχαν έναν άνθρωπο να μιλάει Ελληνικά…ποιος ξέρει τι περίμεναν να βρουν στην Infosystem, σκέφτομαι.

Το πρώτο περίπτερο το είδαμε/περάσαμε σε λιγότερο από 5 λεπτά.

No comments: