Sunday, June 10, 2007

Αμυγδαλεκτομή

Την ώρα που Federer και Nadal τα λένε στον τελικό του Roland Garros εγώ θα κάτσω να γράψω για την αφαίρεση αμυγδαλών που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα γιατί ο εκφωνητής με έχει εκνευρίσει με την φανερή υποστήριξη που δείχνει στον πρώτο.
Θα γράψω για την επέμβαση αλλά και για την ανάρρωση καθώς είμαι σίγουρος ότι διάφοροι ψάχνουν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα και στα ελληνικά. Το ξέρω γιατί και εγώ έψαχνα μάταια να πάρω κάποιες πληροφορίες πριν την εγχείρηση.

Εγχείρηση
Η επέμβαση αμυγδαλεκτομής είναι μια απλή διαδικασία που κρατάει γύρω στην μια ώρα και συνήθως γίνεται ολική αναισθησία στον ασθενή. Δεν παύει όμως να είναι εγχείρηση και έτσι όπως και σε όλες τις άλλες (εγχειρήσεις) μπορεί να παρουσιαστούν επιπλοκές.

Το περίεργο με εμένα ήταν ότι έφτυνα κυριολεκτικά αίμα από την στιγμή που με πήγαν στο δωμάτιο μετά την εγχείρηση. Οι γιατροί δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία (μάλλον πίστευαν ότι το κόκκινο υγρό που έβγαινε από το στόμα μου ήταν Ursus). Μετά από 15+ λεπτά και επιμονή της μητέρας μου ήρθε ο φωστήρας-γιατρός να με δει και κατάλαβε ότι θα έπρεπε να ξαναμπώ στο χειρουργείο καθώς είχε σπάσει ένα ράμμα.
Για να μην τα πολυλογώ ξαναμπήκα στο χειρουργείο, ξαναέφαγα μια ολική, έμεινα μέσα 4 ώρες (???) και όταν με έβγαλαν ένιωσα από πρώτο χέρι τι θα πει τρόμος στην Ιατρική (αυτό που ρωτούσα πριν από λίγο καιρό).

Η δικαιολογίες του γιατρού για την αιμορραγία ήταν οι εξής:
1. To ράμμα ήταν ελαττωματικό
2. Το ράμμα το έσπασα εγώ κάνοντας απότομη κίνηση
3. Μικρά πράσινα καλικαντζαράκια ήρθαν και το έσπασαν
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφταιγε ο γιατρός ή κάποιος άλλος που βρισκόταν στο χειρουργείο.

Ανάρρωση
Από το νοσοκομείο βγήκα την αμέσως επόμενη ημέρα, νιώθοντας έναν απίστευτο πόνο στον λαιμό που δεν με άφηνε, όχι μόνο να φάω, αλλά ούτε νερό να πιω. Αυτό κράτησε καμιά 60αριά ώρες μέχρι που αποφάσισα να ξεράσω ένα περίεργο πράγμα που αποδείχτηκε ότι είναι μια αιμοστατική γάζα που ράβουν οι γιατροί στην πληγή (σε ειδικές περιπτώσεις) και που υποτίθεται ότι απορροφιέται ή διαλύεται μόνη της με τον καιρό (ακόμα και αυτό πήγε στραβά δηλαδή).

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν είχε ενημερώσει ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα στον λαιμό μου και μάλιστα όταν είχα πει στον γιατρό ότι κάτι με ενοχλεί και με πνίγει μου είπε ότι όλα ήταν μια χαρά και να ηρεμήσω (???) λες και εγώ δεν ξέρω αν κάτι με ενοχλεί ή όχι.
Βέβαια από την στιγμή που έφυγε η γάζα, άρχισα να αισθάνομαι πολύ καλύτερα και επιτέλους μπορούσα να φάω κάτι. Μην φαντάζεστε ότι έπεσα με τα μούτρα στις μπριζόλες και τις πίτσες καθώς μόνο σούπες, κομπόστα και παγωτό επιτρέπεται για τους αμυγδαλεκτομημένους για τις πρώτες 10 μέρες περίπου. Τώρα βρίσκομαι στο όριο των δέκα ημερών και το πιο extreme που έχω φάει είναι το ρύζι από ένα γεμιστό το οποίο πρέπει να είχε βράσει για ένα δίωρο περίπου.

Μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε όσοι αποφασίσετε να κάνετε αμυγδαλεκτομή είναι:
1. Στην αρχή δεν θα μιλάτε, εγώ έκανα 7 μέρες περίπου να μιλήσω (προς μεγάλη χαρά της κοπέλας μου και των φίλων μου) αλλά είπαμε…εγώ ήμουν δύσκολη περίπτωση.
2. Θα βουίζουν τα αυτιά σας και είναι πιθανό να ζαλίζεστε κιόλας.
3. Μισή ώρα περίπου πριν το φαγητό μπορείτε να πίνεται ένα Panadol ώστε να φεύγει λίγο ο πόνος και να μπορείτε να καταπιείτε ευκολότερα.

Λοιπόν ελπίζω να συγκινηθήκατε με το δράμα μου αλλά τώρα σας αφήνω καθώς ο Nadal ετοιμάζεται να σκίσει τον "αγέλαστο" και θέλω να ακούσω τι θα πει ο μαλάκας ο εκφωνητής.

266 comments:

1 – 200 of 266   Newer›   Newest»
vpapanik said...

Περαστικά σου φίλτατε ! Ήμουν ενήμερος για την όλη κατάσταση και χαίρομαι που επέστρεψες :) Όσο για τους γιατρούς ας μην εκφράσω γνώμη δημοσίως...

Όσο για τον βλαχοισπανό καλύτερα να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο σε ξερό γήπεδο. Το ίδιο και ο Χατζηγεωργίου που καιρός είναι να ασχοληθεί με περιγραφή αγώνων Δ'Εθνικής γιατί βαρεθήκαμε τις μαλακίες και τις εξυπνάδες του. Άσε που τον πληρώνουμε κιολας.

uncle said...

Η πρόταση μου στέκει ακόμα, μας λες και καθαρίζουμε εμείς με τα "καλά παιδιά".

Anonymous said...

...και που το βρήκες το νοσοκομείο;
Τον γιατρό;
Πάλι καλά που τα έκανες όλα με τον δικό σου μαγικό τρόπο, τουλάχιστον έμαθες.

dddd said...

Εγώ ακούω (διαβάζω) την ιστορία για δεύτερη φορά! Περαστικά λοιπόν! Αυτή την βδομάδα θα έχεις δει σημαντική βελτίωση. Γενικά η ταλαιπωρία σου ήταν μεγάλη όση και η ηλικία σου,οπότε χαλάρά με τους γιατρούς!
Άσε που τώρα θα είσαι και κορμί εκεί στη Χαλκιδική! Γρήγορη πλήρη ανάρρωση εύχομαι!

uncle said...

Τι λες ρε γιατρέ!???
18 χρονό είναι το παλικάρι...

vpapanik said...

...χωρίς τα καλοκαίρια χοχοχο ;)

ARD said...

Welcome back m8.

Anonymous said...

Δε σε φρόντισαν καθόλου μου φαίνεται....Αυτή την επέμβαση την έκανα στα 7 μου και όντως ισχύουν όλα όσα λες, αλλά με π΄ροσεξαν αρκε΄τά ωστε να μη σπάσει κανένα ράμμα και πάθουν εγκεφαλικό οι γονείς στην ηλικία που ήμουν τότε.Έλεος, προχειροδουλειές και σε μία αμυγδαλεκτομή,έλεος πια.
Άντε σιδερένιος!!

uncle said...

Και πάλι καλά που οι ουραγκοτάγκοι ιατροί έκοψαν τα σωστά "pair of nuts"...

toolman said...

σε νοσοκομείο των φλίντστοουνς πήγες ρε άνθρωπε;!

εντάξει όσο μεγαλώνεις είναι πιο επώδυνη η νάρκωση και οι εγχειρήσεις κτλ... αλλά απαράδεκτοι οι γιατροί!

αλλά βέβαια εδώ ο νίκος πάει να γίνει γιατρός...που οδεύουμε...σε τι κόσμο θα φέρεις τα παιδιά μου θείε τζακ;

rockordie said...

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και να σας πω ότι νιώθω όλο και καλύτερα. Αφού αύριο λέω να φάω και λίγα μακαρόνια (υπερ-βρασμένα βέβαια).

Όσο για τους γιατρούς φίλε Νίκο δεν λέω ότι φταίνε ή δεν φταίνε γιατί το ξέρω ότι πάντα υπάρχει η περίπτωση κάτι να πάει στραβά, απλά θα μπορούσαν να ενημερώνουν λίγο καλύτερα τον κόσμο και να μην σε αφήνουν στην άγνοια.
Αυτά εσύ να τα ακούς (καθώς είσαι εκκολαπτόμενος "χασάπης") και να μην γίνεις σαν τους υπόλοιπους.

Dark Angel said...

περαστικά bro!

snikolas said...

Μα τι ωραία που περνάς! Περαστικά σου.

guitarlikas said...

Ωχ! Περαστικά ρε man! Επίσης να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τον καθυστερημένο speaker!

uncle said...

ξέχασα να επισημάνω πως συμφωνώ και απαυξάνω με τη θέση του bro.

euromedica ήθελες, και σε ηρακλίδικη γειτονιά....

rockordie said...

Σας ευχαριστώ και εσάς παιδιά, τελικά τα έφαγα τα μακαρόνια που έλεγα.

Ευτυχώς που έχασε πάλι ο ξινός γιατί αλλιώς ο τύπος (speaker) σαμπάνιες θα άνοιγε και θα τις χρέωνε και στην ΕΡΤ (δηλαδή εμάς).

Stormrider said...

περαστικά!

Anonymous said...

φιλτατε, σε νιωθω απολυτα! ειμαι χειρουργημενη 4 μερες και μετα κοπων και βασανων πινω νερο και γαλα... ξερω οτι η αναρρωση σου εχει πραγματωθει αλλα ενεκα της καταστασεως μου σκεφτηκα να στειλω.. ευχησου μου καλη αναρρωση κι αν μπορεις στειλε μου μετα απο ποσες μερες καταφερες να φας κανονικο ζεστο φαγητο... ευχαριστω εκ των προτερων...

rockordie said...

Φυσικά και σου εύχομαι καλή ανάρρωση Χριστίνα.
Λόγω του ότι είμαι λίγο κότα μου πήρε καμιά 12αριά μέρες να φάω ζεστό φαγητό αλλά περίσοτερο επειδή φοβόμουνα.
Η ανάρρωση από ένα σημείο και μετά γίνεται πολύ γρήγορα και μπορεί μέσα σε ένα 48ωρο να νιώσεις έτοιμη για κανονικό φαγητό...λίγη προσοχή/υπομονή βέβαια δεν βλάπτει.

Επίσης να ξέρεις ότι η ποιότητα ζωής αλλάζει θεαματικά προς το καλύτερο...εγώ πχ δεν έχω αρρωστήσει (φαρυγγίτιδα, γρίπη κτλ) περίπου ένα χρόνο ενώ πριν την εγχείρηση είχα 3-4 περιστατικά κάθε χρόνο.

giorgos said...

λοιπον ειναι παλιο το ποστ αλλα νιωθω την αναγκη να γραψω κατι και γω μιας και ειμαι στην 6 μερα της αναρρωσης και μου εχει βγει η ψυχη οχι τοσο απο τον πονολαιμο αλλα απο τον πονο στα αυτια και τα σαγονια.περαστικα σε ολους.παλι καλα που καποιος εγραψε κατι που κυριολεκτικα δυσκολα βρισκεις στο νετ.

rockordie said...

@giorgos: Περαστικά σου και μην ανησυχείς θα στρώσουν όλα. :-)

Panos said...

Καλημέρα.. Μετά από 4 αμυγδαλίτιδες σε ένα χρόνο, πολύ πύον και την τελευταία να μου χαλάει και τις διακοπές και να διαρκεί ένα μήνα μετά από 14-20 μέρες αντιβίωση, ω ναι! Σε 3 μέρες μπένω χειρουργείο... Wish me luck! (Και δεν αντέχω τον πόνο...) το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι θα χάσω τα κιλά που πήρα στις διακοπές.

rockordie said...

@Panos: Good luck!!!

Panos said...

Να σε ρωτησω φιλε, μπριζολες και πιτσες ποια μερα καταφερες να φας;

ΥΓ: Ποναωωω :P

Unknown said...

Δεύτευρη μέρα και ο πόνος αμείωτος ρε παιδί μου. Να φάω με τίποτα, πουρέ μετά βίας. Υπομονή!!

rockordie said...

@nick: Περαστικά...και εσύ βρε παιδί ξεκίνα με κομπόστα και όχι με πουρέ!!!

Anonymous said...

Αγαπητέ εγώ πρίν 2 μέρες υπέστιν αυτή την ταλαιπωρία... δεν πονάω,.. ακόμη... παρα μόνο όταν καταπίνω, και μπορω με δυσκολία να ψυθιρίζω.. Το κυριως θέμα που ήθελα να θίξω, είναι ο Ιατρός..
Δύο ημέρες πρίν το χειρουργείο σου κάνουν εξετάσεις για να δούν αν μπορούν να σου κάνουν ολική αναισθησία... Όταν τις έκανα λίγο μετά είδα και τον Ιατρό που θα με χειρουργούσε,... Έχω να αναφέρω ότι μου ζήτησε λεφτά στην ψύχρα.. 1 το κρατούμενο...
Ήρθε έπειτα η ημέρα του χειρουργείου... αφού τελείωσε το νταβαντούρι, με το που με ξύπνησαν το πρώτο που με ρώτησαν ήταν απο ποιά μεριά πονάω πιο πολυ..(και όχι πώς αισθάνομαι, η να μου πεί πως πρέπει να αισθάνομαι για να ηρεμίσω) όπου προσπαθώντας να απαντήσω με έπιασε ασφηξία...Λεφτά εν τω μεταξύ δεν του είχα δώσει,... δεν είχα κι όλας..
Την επομένη του χειρουργείου με είδε ο Γιατρός για τελευταία φορά πρίν μου δώσει το εξιτήριο...Αυτό που μου είπε δεν περίμενα ποτέ να το ακούσω...
"Πειραματίστηκα λίγο πάνω σου... που πονάς πιο πολύ? Δεξιά ή αριστερά?", -"Τί εννοείτε?", -Την αριστερή αμυγδαλή στην έκανα με ράμματα όπως γίνεται συνήθως, και τη δεξιά με μία νέα μέθοδο δικιά μου που δοκιμάζω τον τελευταίο καιρο με ένα είδος καυτιριασμου αντί για ράμματα...λοιπόν?"
Δε μπορούσα να μιλήσω ήταν πολύ τυχερός... 1ον ζήτησε Λεφτά,
2ον με χειρούργησε με μία δική του μία ασφαλή μέθοδο
και 3ον και κυριότερον!!
ΔΕ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ!!!
Πώς σας φαίνεται αυτό?

rockordie said...

Περαστικά Ανώνυμε, το ότι δεν σε ρώτησε νομίζω είναι και το χειρότερο. Για ρώτα κανέναν άλλο γιατρό ή δικηγόρο για το αν μπορεί να το κάνει αυτό.
Τελικά η TV κάνει κακό...ο κάθε μαλάκας γιατρός την έχει dr. House.

lpdespo said...

καλησπερίζω και καλή χρονια! ειμαι σε μια φάση πανικού αυτές τις μέρες λογω του οτι κι εγω πριν μια βδομαδα εβγαλα τις αμυγδαλες μου. ποναω ακομα νιωθω καρφτσωματα και πνιγμο τις τελευταιες δυο μερες κι ακομα με παγωτο και κρεμούλες. θα θελα να σε ρωτήσω 3 πραγματα:
1. ποτε σου σταματησε εντελως ο πονος?
2. ποτε καταφερες να φας κανονικο φαγητο? (μου χει μυρισει εδω και μια βδομαδα κιμαδοπιτα!)
και τελος
3. αν καπνιζες τοτε που την εκανες την εγχειρηση, ποτε καταφερες να καπνισεις "με ασφαλεια" χωρις φοβο φλεγμονής? :)

rockordie said...

@lpdespo: Χρόνια πολλά και περαστικά.
1) Ο πόνος έγινε ανεπαίσθητος μετά από 2 εβδομάδες περίπου. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι την μια μέρα πονούσα και την επόμενη που ξύπνησα ήμουν 100 φορές καλύτερα.
2) 15++ μέρες και όχι τα πάντα
3) Το άφησα κανένα μήνα αν θυμάμαι καλά, όχι για "ασφάλεια" αλλά γιατί δεν με τραβούσε. Δεν έπινα καφέ και αλκοόλ οπότε ήταν πιο εύκολο.

lpdespo said...

τοσο καλα.. εγω τωρα μολις εφαγα λιγο κοτοπουλακι βραστο και επιχειρησα να φαω και ενα σοκολατακι φερερο ροσσε μ ετσουξε λιγο αλλα οκ... το φαγα! ευχαριστω για την απαντηση σου.

Maverick said...

παιδια καλησπερα,
βλεπω το blog συνεχιζετε και πηρα αποφαση να γραψω.
Εκανα αμυγδαλεκτομη πριν 6 μερες ακομα εχω φριχτους πονους στα αυτια κ το σαγονι ανα 4 ωρες που περναει μονο με υποθετα voltaren.depon k panadol δεν κανουν τπτ.
Ηθελα να ρωτησω σε ποσες μερες περιπου φευγουν τα ραματα?
δεν την παλευω αλλο!
->φοβερο blog!

rockordie said...

@john: Περαστικά φίλε...μόνο με voltaren :/ περίεργο ακούγεται, αν νιώθεις τόσο άσχημα μπορείς να πας μια βόλτα από τον γιατρό σου για μια εξέταση και θα σου πει αυτός και για τα ράμματα (γιατί νομίζω ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη).

Maverick said...

ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.
το απογευμα θα παω στο γιατρο μου να δουμε τι
θα μου πει!

κ αυτος με ειπε για παυσιπονα μονο,απλα η
δικη μου περιπτωση ηταν λιγο περιπλοκη,γιατι
η δεξια αμυγδαλη ηταν τελειως σαπια κ εχω πολλα ραματα απο κεινη την μερια,κ αυτη ειναι η μερια που εχω τους πιο εντονους πονους.
τον γιατρο μου τον εχω απολυτη εμπιστοσυνη ειναι απο τους κορυφαιους με ενεργιτικο 30.000+ επεμβασεων!
θα ενημερωσω ξανα το απογευμα για το τι μου ειπε να λυνονται κ οι αποριες αλλων ομοιοπαθων!

Unknown said...

Καλημέρα παιδιά,
στέλνω να σας πω και εγώ την εμπειρία μου. Είμαι στην 10η μέρα τώρα και ακόμα τρώω κυρίως σουπίτσες και μάλιστα με μια σχετική δυσκολία. Αισθάνομαι ακόμα πόνους στα αυτιά και καρφιτσώματα στην γλώσσα κυρίως και στη γύρω περιοχή. Επίσης έχω παρατηρήσει και κάτι πολύ περίεργο. Ενώ αρχικά έπαιρνα depon αναβράζον και μου περνούσε ο πόνος τις τελευταίες δύο μέρες αισθάνομαι φοβερό πόνο αφού πιω το αναβράζον depon και για περίπου 5-10 λεπτά. Δοκίμασα και με χάπι και είχα το ίδιο πρόβλημα. Μόνο με σιρόπι δεν πονάω αλλά επειδή είναι παιδικό πρέπει να πίνω το μισό μπουκάλι για να έχει αποτέλεσμα. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?

rockordie said...

@Σπύρος: Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα παυσίπονα, αν είχε κανένας άλλος φίλος ίδιο πρόβλημα μας πει. Συνήθως η καλύτερη πηγή γνώσεων είναι ο γιατρός σου (ή κάποιος άλλος γιατρός αν ο δικός σου είναι μλκ lol). Περαστικά!!!

Anonymous said...

kalimera se olous!! eimai 22 xronwn kai prin apo 6 meres afairesa ti amigdales m..epeidi eimai kapnistria thathela na rwtisw meta apo poses meres tha borousa na kanw kana tsigaro..

rockordie said...

@Anonymous: Ένα απλό ψευδώνυμο δεν κάνει κακό...όσο αφορά το ερώτημά σου έχει συζητηθεί πιο πάνω:

"3) Το άφησα κανένα μήνα αν θυμάμαι καλά, όχι για "ασφάλεια" αλλά γιατί δεν με τραβούσε. Δεν έπινα καφέ και αλκοόλ οπότε ήταν πιο εύκολο."

Anonymous said...

giannis
kalispera!
mia erwthsh.. meta apo poso kairo ekleisan (e8repsan) oi kryptes xwris na exeis thn paramikrh enoxlhsh?
eimai sthn 18h mera meta apo thn egxyrhsh kai akoma exw thn ais8hsh (enoxlhsh)
euxaristw

rockordie said...

@giannis: Δεν είμαι σίγουρος μετά από τόσο καιρό αλλά δεν θυμάμαι να με ταλαιπώρησε πάνω από ένα μήνα το όλο θέμα.

Nicki Santoro said...

Ρε παιδιά με τρομάξατε!
Πρόσφατα με συμβούλευσε(απλά συμβουλή μιας και δεν έχω απτή εννόχληση ή πυρετό) ο ΩΡΛ να κανω αφαίρεση γιατί έχουν την τάση 2-3 φορές το χρόνο να μαζεύουν αρκετό στρεπτόκοκο,και άλλα μικρόβια, με αποτέλεσμα κακοσμία,κακή γεύση,και φόβο να ξεφύγει μικρόβιο προς την καρδιά ή πνεύμονες.
Δεν μου τα περιέγραψε όμως και τόσο μαύρα,για την επέμβαση,όπως διαβάζω εδώ.
Το θέμα μου είναι,το απαραίτητο ή μη της επέμβασης, δηλ. πείτε μου τις δικές σας αιτίες, μιας κι όπως είπα, εγώ δεν έχω εννοχλήσεις.

rockordie said...

@Nicky: Μην αγχώνεσαι, δεν είναι πάντα τόσο τραγικά τα πράγματα υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσεις την αμυγδαλεκτομή πιο εύκολα.
Αλλά μην ξεχνάς ότι όσο εύκολο και να στο παρουσιάζουν δεν παύει να είναι εγχείρηση.

Νicki Santoro said...

Σύμφωνοι,και λογικό, αλλά σας ρωτάω τους υπόλοιπους τους ιατρικούς λόγους που είχατε να την κάνετε,π.χ. σοβαρές φλεγμονές?

rockordie said...

@nicky: Εγώ εξαιτίας αμυγδαλίτιδας 3-4 φορές τον χρόνο. Απο ότι μου είχαν πει πάνω από μια φορά τον χρόνο θεωρείται λόγος αφαίρεσης.

P.S: Έχω να πάρω αντιβίωση από τότε που τις αφαίρεσα.

Anonymous said...

Παιδια εκανα και εγω εγχειρηση αμυγδαλων πριν 15 μερες περιπου και την πρωτη εβδομαδα ποναγα και εγω πολυ οπως βλεπω σε σχολια παραπανω...
επειδη ξερω οτι θα μπουνε πολλοι οπως εμπαινα και εγω για να βλεπω πολλους με το ιδιο προβλημα και να ξεχνιέμαι εχω να τους πω πως καλο θα ηταν να κανουνε λιγο υπομονη και μετα απο 5-6 μερες ο πονος δεν θα υπαρχει πλεον...
απλα ηρεμία, υπομονη ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!!

VUVUZELAS

anastasia said...

re paidia me exete troma3ei para polu.8elw na kanw k egw egxeirhsh k me auta pou diavazw kanw ligo pisw..mono mesa sto kalokairi arrwstisa 4 fores.se olokliro xrono plisiazw tis 10...

anastasia said...

auto pou me provlimatizei perissotero einai pou 8a htan kalutera na kanw tin egxeirisi.se kliniki h nosokomeio????

rockordie said...

Αν αρρωσταίνεις τόσες φορές μάλλον πρέπει να το κάνεις, ρώτα τον γιατρό σου για σιγουριά και θα σου πει αυτός ΑΝ, ΠΟΤΕ και ΠΟΥ.

anastasia said...

toso polu ponaei?upoferetai o ponos h 8a klaiw sunexeia??a k kati allo.den 3erw me poion tropo ekanes egxeirhsh alla 8elw na ma8w an me to laser exeis ramata.

rockordie said...

α) ο πόνος υποφέρεται
β) δεν θα κλαις συνέχεια
γ) δεν έκανα με Laser και δεν ξέρω να σου απαντήσω...θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που θέλεις αν επισκεφτείς έναν ΩΡΛ και του πεις το πρόβλημά σου.

Sugar said...

Αυτή η βαλίτσα έρχεται απο το 2007 και πιστεύω οτι θα πάει πολύ μακριά ακομα, είναι το θέμα τέτοιο, πάντα επίκαιρο...
Είμαι στην 6 μέρα απο την εγχείριση και μου έχει περάσει μόνο η δεξιά οπότε έχω συνεχώς πόνο στο αριστερό αυτί λογικό; και κατι αλλο δεν έχω γεύση προσπάθησα να φάω ένα σιροπιαστό και μου φάνηκε γλυκό οσο ένας φραπέ μέτριος.. το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;
Υγεία σε όλους σας.

rockordie said...

@sugar: Πόνους στο αυτί είχα και εγώ αλλά πρόβλημα με την γεύση δεν θυμάμαι να είχα, αν θύμαται κανένας άλλος μπορεί αν μιλήσει/γράψει ελεύθερα.
P.S: Περαστικά.

Sugar said...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, προβλήμα με τη γεύση υπάρχει όσο είναι ανοιχτες πο πληγές ισως δέν πειραματίστηκές με κάτι έντονα γλυκό στην αρχή, δεν είναι τίποτα πάντως φεύγει. Είμαι στη 10η μέρα και είμαι σχεδόν καλά, τρώω μια χαρά, οχι πολύ καυτά ούτε πολύ σκληρά ψιλοκαπνίζω και ο πόνος απο τα αυτιά εξαφανίστηκε (σχεδόν), άντε το περάσαμε και αυτό ας ελπίσουμε πως τέλειωσε το μαρτύριο κάθε τρείς και λίγο οι ^&%&Αμυγδαλές τούμπανο.. γειά σασ, υγεία σε όλους.

Anonymous said...

Καλησπερα σας!Ειμαι 23 ετων και ειμαι και γω ενας αμυγδαλεκτομημενος και βρισκομαι στην 7 μερα ποναω ακομη και καταπινω με δυσκολια.Τα φιλαρακια μου με κοροιδευουνε για την προφορα μου.πινω αναβραζον depon maximum και ηρεμω.Ο γιατρος μου ητανε καλος αλλα ηταν μαλακας ανθρωπος.Οι αμυγδαλες μου ητανε μεγαλες και σαπιες,με ενοχλουσανε πολυ και ειχα συχνους πονοκεφαλους λογο του οτι δεν αφηνανε οι αμυγδαλες να περασει οξυγονο στον εγκεφαλο.Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν αλλαξε καθολου η χροια της φωνης σας!Ευχαριστω

rockordie said...

@Anonymous: Τώρα που το λες μου φαίνεται ότι στην αρχή υπήρχε μια ψιλοδιαφορά στην χροιά (όχι στην προφορά) αλλά έστρωσε με τον καιρό...ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, πάντως δεν με κοροιδεύει κανείς.
Περαστικά.

Anonymous said...

Πιστευεις πως αλλαξε η χροια σου προς το καλο η οχι?Μου ειπανε οτι η φωνη μου θα γινει πιο καθαρη αλλα δεν τα πιστευω αν δεν δω αποτελεσματα γιατι και αλλα μου λεγανε π.χ οτι η αμυγδαλεκτομη ειναι πολυ απλη και δεν ποναει και οτι ειναι μιση ωρα χειρουργιο ελα ομως που εμενα κρατησε 2 ωρες και ποναω πολυ.Το θετικο ομως μεχρι τωρα ειναι οτι μπορω και αναπνεω πλεον κανονικα στο 100%.

rockordie said...

@Anoymous: Θεωρώ ότι δεν άλλαξε...ούτε χειρότερη έγινε ούτε καλύτερη.

anastasia said...

mporeis na mou peis pou ekanes egxeirhsh k poios sou tin ekane?

rockordie said...

@anastasia: Σε κλινική στην Θεσσαλονίκη, δεν θα πω περισσοτερα.

anastasia said...

:( krima!k egw 8essaloniki 8a paw

imolared said...

kalispera..kai egw metrw tis meres gia na mpo sto nosokomeio gia afairesi amigdalon..stin arxi den to eixa gia kati sovaro tora oso plisiazei i ora agxonomai..ti na po..upofero xronia kai oxi toso apo puretous oso apo koposi kai ponous sta podia.gia peite mou re paidia,eidate allagei stin poiotita zois sas?ennow niosate pio zontanei?pio ksekourastei i mono emena einai i idea mou oti aisthanomai lioma?

rockordie said...

@imolared: Τα προβλήματα που περιγράφεις δεν τα είχα ποτέ για να σου απαντήσω. Από την άλλη διαφορά είδα στο ότι τώρα αρρωσταίνω αρκετά σπάνια.

anastasia said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ..ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΝΑΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.ΑΚΟΜΑ Κ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΩ ΠΕΤΑΓΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ.ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΙΩΘΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ Κ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΒΗΧΑ Κ ΔΑΚΡΥ ΜΑΖΙ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΟΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ.ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ΝΑ ΠΛΥΝΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ????

rockordie said...

@anastasia: Περαστικά, και μην βιάζεσαι θα το καταλάβεις μόνη σου πότε θα είσαι έτοιμη.

anastasia said...

AΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΕΣΥ ΣΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΒΗΧΑ?ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΝΙΩΘΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑ ΤΣΙΜΠΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΤΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ...

rockordie said...

@anastasia: Αυτό με τα ράμματα δεν το είχα ακριβώς έτσι γιατί είχα ραμμένη μια αιμοστατική γάζα στον λαιμό (αυτό είναι άλλη ιστορία). Καλύτερα να απευθυνθείς στον γιατρό σου ή αν νομίζεις ότι σου λέει μλκς μπορείς να απευθυνθείς σε άλλο γιατρό για μια δεύτερη γνώμη.

IMOLARED said...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ..anastasia ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΙ.ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ 6η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΟΝΑΩ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΕΠΛΥΝΑ ΣΤΗΝ 4η ΜΕΡΑ..ΜΕΤΑ ΠΟΝΟΥ...ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΝΟΜΙΖΩ.anastasia H ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ?

anastasia said...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Κ ΣΕ ΣΕΝΑ!ΕΠΛΥΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΟΥ?ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ..ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ?

Anonymous said...

paidia o ponos einai aneleitos
eimai stin 6i mera opou oute trww oute pinw oute koimamai panw apo 2 wres synexomena oute fusika milaw!!!
fytozww apla!!
tin epemvasi tin ekana se gnosto idiotiko paraliako nosokomio opou kanoun xrisi radiosixnotitwn..
o giatros eipe oti stis 10 meres tha eimai entelws kala alla egw eimai stin 6i kai oute kan milw!!
einai entyposiako na min mporoun na mas proetoimasoun!!

rockordie said...

@Anonymous: Περαστικά φίλε, ελπίζω να είσαι ήδη καλύτερα. Όντως είναι εντυπωσιακό το πόσο αδιάφοροι είναι οι γιατροί σήμερα.

anastasia said...

ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ!ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΧΕΙ Κ ΜΠΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ.ΝΑΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ,ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ...ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!!Κ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ (ΔΙΑΒΑΖΑ) ΣΑΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΠΗΓΑ ΕΚΕΙ.ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΛΑΨΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΕΛΙΚΑ...(ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ...)ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΝΑΩ??????????? ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΑ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΓΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΕΠΑΘΑ???ΣΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΗΤΙΔΕΣ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ????ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΡΩΩ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Κ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΣΕ 8 ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΩ.Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ,ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Κ ΟΧΙ ΚΡΕΜΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΡΩΣΕΤΕ....ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

rockordie said...

@anastasia: Λάθος σου που μπήκες εδώ μέσα για ιατρική ενημέρωση, αυτά με τον γιατρό σου. Εδώ είναι μια απλή καταγραφή προσωπικών ιστοριών. Για κάθε έναν που είχε πρόβλημα μπορεί να υπάρχουν άλλοι 10 ή 100 που δεν είχαν. Πάντως τώρα τέρμα οι αμυγδαλίτιδες....άντε με υγεία.

haroula said...

Καλησπέρα παιδιά, ειναι η επομενη μερα απο την επεμβαση και εχω φρικαρει. Με τραβανε τα ραμματα δεν μπορω να ξαπλωσω, βουιζουν τα αφτια μου. Από αριστερα περισσοτερο γιατι απο οτι μου ειπε ο γιατρος ειχα πολυ αιμοραγια και μου εκαναν πολλα ραμματα που εφταναν μεχρι τη γλωσσα. Λιγο γαλα εχω καταφερει να πιω, ελαχιστο νερο και σουπα με αλεσμενα λαχανικα σαν μωροτροφη.

rockordie said...

@haroula: Περαστικά και υπομονή...

teo said...

kalimera se olous paidia...eimai stin 3 mera meta apo egxeirisi kai pragmatika exw na pw oti den paleuetai i katastasi...!! logiko omws afou kai i afairesi amugdalwn den pavei na einai xeirourgio...den borw oxi apla na faw alla oute na nero na piw..zitima 8a einai na koimamai 4-5 wres ti mera parolauta omws kanw upomoni!! elpizw auta peri elaxistopoiisi ton gripwn kai ton iwsewn na isxuei gt egw opws eipe enas filos poio panw epesa 8uma muokarditidas apo mikrovio pou apo amugdales pige stin kardia..pragma polu spanio alla oxi kai adunato, euxomai o ponos m na perasei oso to dunaton pio grigora..kai sas euxomai olous kali anarwsi

haroula said...

@teo: Perastika kai upomoni...

teo said...

piadia na rwtisw kati gt exw ena fovero provlima...exw apisteuti vlena sto laimo pragma pou den me afinei na faw oute na katevasw nero ktlpa...kserei kaneis gt?? kai ti na kanw??

rockordie said...

@teo: Περαστικά teo, κατά προτίμηση κάνε την ερώτηση στον γιατρό σου, γιατί ότι και να ακούσεις εδώ απλές εικασίες θα είναι.

haroyla said...

@teo: eixa ki ego to idio provlima... den 3ero na sou po giati to eixa alla to eixa afisei etsi xoris na rotiso kai sigoura kapoia stigmi efuge... ego ekleisa 20 meres kai parolo pou exo akoma kapoio pono eutuxos troo kanonika kai pigaino kai sti douleia. Perastika, pragmatika polu duskoli fasi.

teo said...

ok euxaristw paidia....ante den pernan oi meres!! 20 meres kai akoma ponas den einai ligo periergo?? :S emena m eipan to polu duo vdomades smera eimai stin 6 paw gia vdomada dld...

Anonymous said...

RE PAIDIA EGW EXW KANEI AMYGDALOEKTOMI PRIN 3 MERES KAI PONAW EIMAI 17 ETON SE POSE MERES THA MPORW NA PINW NERO KANONIKA GIATI OTAN PINW PNIGOME KAI TO FTUNO....:((

rockordie said...

@anonymous: Δεν θυμάμαι να είχα μεγάλο πρόβλημα με το νερό. Αν δεις ότι σε ενοχλεί πολύ κάνε ένα τηλ. τον γιατρό σου. Περαστικά και κουράγιο.

Anonymous said...

NA SE KALA AGORINA EUXARISTW!!!

Anonymous said...

gia sas magkes.... exw kanei kai egw amugdaloektomi kai eimai stin 4 mera kai 8elw na kanw mia erwtisi eseis vlepate veltiwsi ka8e mera pou pernage kai an nai megali i ligo?? kai an aurio gia paradigma o ponos ligostepsi me8aurio uparxei periptwsei na megalwsei pali???

rockordie said...

@anonymoys: Αυξομειώσεις του πόνου ανά ημέρα δεν είχα.

Anonymous said...

για σας!! εγω ειμαι στην 5η μερα και δν μπορω να ανοιξω το στομα μου κανονικα το ανοιγω πολυ λιγο....ειναι σοβαρο?? και για φαγητο τι προτινετε να κατεβενει ευκολα κατω... ευχαριστω

rockordie said...

@anonymous: Για το κομμάτι της αποθεραπείας (αν είναι λογικό να έχεις πρόβλημα μετά από 5 μέρες) ρώτα καλύτερα τον γιατρό σου. Για το φαγητό η σούπα (καλύτερα με ζυμαρικό και όχι με ρύζι) είναι πολύ βολική και η κομπόστα είναι σούπερ. Θυμάμαι είχα αδειάσει μπόλικες κονσέρβες με κομπόστα (και με λίγο παγωτάκι).

Anonymous said...

gia saaaas egw mia erwtisi thelw na kanw.... ti 8a ginei an kapnisw meta apo tis 2 vdomades? tha uparxei kapio proivlima???

rockordie said...

@anonymous: Σαν πρώην καπνιστής το μόνο που έχω να σου πω είναι αφού άντεξες 2 εβδομάδες...κόψτο τώρα, είναι χρυσή ευκαιρία.

Anonymous said...

εkana epemvasi prin 1misi mina akomi ipoferw.i istoria mou arxizei os eksis...ekana amigdalektomi anemakta kai anodina (as gelasw) me leizer tin 7i mera konteva na pethanw apo to pono ka8e mera kai xeirotera to vradi aimoragisa mou to kautiriase o o 'giatros' ola kala..simvenoun leei ayta asxeta pu dne me eixe enimerwsi kai gw nomiza pws pethena btw 10i mera ksana aimoragw me ksana kaftiriazei, kai 2 fores m leei pu sinevei auto itan poli den prokite na ksanaemoragiseis...11i mera ksanaaimoragw ffff feugw se panepistimiako nosokomio me vlepei o giatros mu leei xeirurgio to aggio itan megalo pu anikse kai eprepe na ginei apolinosi kai ramata...12i mera ksana aimoragw apo tin alli meria...mesa sto nosokomio...stamatisame to aima me pago kai gazes...meta apo 2 wres ksana aimoragw...aima??kuvades gemiza pou leei o logos me vlepei o giatros tu nosokomeiou leei xeirourgio prepei na ginei apolinosi kai ramata ... me rapsane loipon kai tis 2 meries me valane 2 fiales aima kai iremisa.....anathema tin wra kai tin stigmi pu ekana auto to leizer uperixos ti sto kalo ine isws imun ena piramatozwo fffff i amigdales theloun nisteri kai ramata oso odiniro k an akugete ine o pio siguros tropos!!!euxome na min to pathei kanenas auto pu epatha i psixologia mu auto ton 1misi mina itan sto 0!twra arxisa na trww siga siga makaronia piperie kritharaki ktl den pinw poto ute kapnizw an kai o giatros m (o defteros tou nosokomio kala na einai o anthropos na sozei kosmo) oti mporw na pinw kai na trww kanonika egw omws fovame gti to rama dne epese akomi an k den exeis sxesi gti dn m evale aporofisimo...auta!!!to mono kalo exasa 7-8kila eima etoimi gia paralia :D autoi pu ekanan me katalavenun kuragio den exw na pw tipote alla na eiste kala pedia filakiaaaa # Bosnjak

rockordie said...

@anonymous: Καλά έκανες και έγραψες την ιστορία σου εδώ γιατί να ξέρει κάποιος τι μπορεί να αντιμετωπίσει. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος ξεχνάει ότι η αμυγδαλεκτομή δεν παύει να είναι εγχείρηση, απλή ναι, ρουτίνα ναι αλλά παρόλα αυτά θέλει προσοχή και σωστή επιλογή γιατρού/νοσοκομειου.
Περαστικά κοπελιά και καλή ανάρρωση.

despi said...

Γεια σας κι απο μενα!
κι εγω σε 10 μερες περιπου θα κανω αμυγδαλεκτομη,δεν μπορω να το αποφυγω γιατι μεσα σε 2 μηνες εχω αρρωστησει 3 φορες,και εκανα και περιαμυγδαλικο αποστημα,για δεκα μερες περιπου δεν ανοιγε το στομα μου,δεν μιλουσα κ δεν ετρωγα εξαιτιας του αποστηματος που ειχε παει στους αδενες μου,ρωτησα τον γιατρο και μου ειπε οτι ο πονος που περασα τωρα ειναι χειροτερος απο αυτον που θα περασω,για να δουμε!

rockordie said...

@despi: Καλή ανάρρωση να έχεις.

Anonymous said...

Ο τασούλης:
2 χρόνια κρατάει το ποστ ε ; :P
5 μέρες και γω μετα την τομή , και ΠΕΘΑΙΝΩ. Σιριουσλι δεν αντέχεται καθόλου η κατάσταση .
Τη πρώτη μέρα είχα και τάση για εμετό και έβγαλα λιγο αίμα αλλα γενικά δεν παρουσίασα σημαντικά προβλήματα . Απλά πονάω φριχτά . Κανένα τιπ γιατί οι γιατροί είναι ολίγον τι κανγκουρες και δε βοηθάνε ντιπ . ΠΟΝΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

rockordie said...

@anonymous: Μπερδεύεσαι το ποστ κρατάει 4 χρόνια...και από τιπ ότι έχει το ποστ και στα σχόλια...δηλαδή panadol και υπομονή.

tasoulis said...

ωπ όντως :) και κάτι τελευταίο είναι λογικό που νιώθω το λαιμό μου πολύ πρησμένο .; σαν κάτι να φράζει τη διόδο ;

Anonymous said...

gia sas paides....eimai 2 meres xeirourgimenos....ponaw poly k dn mporw na pio nero sxedon katholou.... 1potiri tou nerou to pinw se 2 wres....[xwris ypervoles]ena pragma thelw na rwtisw..... otan kanate tin egxeirisi eixate kanena provlima me ta ygra??[nero/gala/xymoi] gt emena m bgainoun ola ap ti myth..... mono kremes/zeledes kai pagwta mporw na faw..thelw na piw 1.6L monoroufiiii!!! :'(

rockordie said...

@tasoulis: Δεν ξέρω, για αυτά υπάρχουν οι γιατροί.

@anonymous: Κατεβαίνει το παγωτό και δεν κατεβαίνει το νερό!!! Περίεργο(ς) μου ακούγεται. Δοκίμασε με καλαμάκι μήπως και σε βολέψει περισσότερο.

Anonymous said...

apla to pagwto einai paxireysto... ta ygra exoun mia tasi na m bgainoun ap ti myth.... an kai epikinonisa me ton dr k m eipe einai fysiologiko.... alla m fenete lg periergo p ginete mono s emena..... tespa..... tha perasei... pantws poly odynirh anarwsi ayth tis amygdalektomis..... :(

Anonymous said...

tha to ektimousa an kapoios me voithage sto thema twn ygrwn...... pou mou bgainoun ap ti myth.....eimai 4 meres xeirourgimenos k akoma ta idia.....dld an kserate poso krataei tha mou eitan poly xrisimo..... eyxaristw....

dimitra said...

Γεια σας κι απο μένα! Στη δική μου περίπτωση βρίσκομαι στην 6 μέρα... Ο πόνος δεν είναι τόσο τραγικός όσο τις προηγούμενες ημέρες αλλα έχει διακυμάνσεις μέσα στην ημέρα. Συνεχίζω και τρώω σούπες και κρέμες και χθες ξεκίνησα και τον πουρε. Κάνω υπομονή να περάσουν οι μέρες! Φοβερό το ότι το post κρατάει τόσα χρόνια, μα πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα στο Internet που να σου λέει τι θα αντιμετωπίσεις μετα. Ευχαριστω για την ενημέρωση.

rockordie said...

@dimitra: Περαστικά!!!

Anonymous said...

Πραγματικά είναι το μόνο ελληνικό post που μπορούσα να βρω με ανθρώπους να καταγράφουν τις εμπειρίες τους από την Αμυγδαλεκτομή.
Εγχειρήθηκα την Τρίτη αλλά όχι με νυστέρι άρα δεν έχω ράμματα. Μου έχουν καυτηριάσει τις πληγες και ο πόνος είναι αρκετά υποφερτός. Σήμερα, 3η μέρα κατάφερα να φάω πουρέ κ πήγε καλά. Δε μπορώ να μιλήσω ακόμα, εκτός από κάτι μικρούς ψίθυρους όταν είναι απολύτως αναγκαίο και κατα περιόδους για να ανακουφιστώ από τον πόνο πιπιλάω παγάκια. Υπάρχει κανείς άλλος που να έχει κάνει αμυγδαλεκτομή χωρίς νυστέρι;

rockordie said...

@anonymous: Περαστικά φίλε μου, δεν διάβασα να περνάς κάτι διαφορετικό από ότι όλοι μας, αν και ο πουρές την 3η μέρα ήταν πολύ extreme για μένα (άργησα πολύ περισσότερο)...οπότε μάλλον καλά πας.
Το χωρίς νυστέρι δεν το ξέρω, αν το έχει κάνει κάποιος άλλος ας γράψει ή όταν γίνεις καλύτερα να προσθέσεις εσύ ένα comment με την εμπειρία σου για να μπορέσει να το διαβάσει κάποιος άλλος αργότερα. Περαστικά και πάλι.

Valeri said...

Εγώ είμαι στη φάση που περιμένω ειδοποίηση από δημόσιο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης (παγνη) για το πότε θα γίνει η επέμβαση... Με είδε ο γιατρός 03/10 και πρέπει να βγουν λόγω υπερτροφείας και περιαμυγδαλικού αποστέματος που έπαθα τον Ιούνιο. Έχει κάνει κανείς την επέμβαση στο παγνή; Πότε να περιμένω περίπου να με ειδοποιήσουν;

rockordie said...

@valeri: Μάλλον δεν ξέρει κανείς. Καλή επιτυχία από εμένα όποτε και αν γίνει η εγχείρηση.

Antonis said...

@Valeri έχει κάνει ένας φίλος μου στο ΠΑΓΝΗ. Δε θέλω να σε τρομάξω και θέλω να λάβεις υπ όψιν πως ήταν μεμονωμένο περιστατικό αλλά αυτός είχε κάτι μικρές επιπλοκές με αιμορραγίες και αναγκάστηκε να μείνει 4 μέρες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση. Πάντως μην αγχώνεσαι, οι πρώτες 5 μέρες είναι λίγο δύσκολες και μετά όλα καλά ;) Άσε που αδυνατίζεις κιόλας. Εγώ σε 2 βδομάδες έχασα 7 κιλά!

Valeri said...

Antonis φοβάμαι έτσι κι αλλιώς από μόνη μου... τι επιπλοκές δηλαδή είχε ο φίλος σου μήπως ξέρεις να μου στείλεις pm σε ποιόν γιατρό έκανε την επέμβαση; και επίσης μήπως θυμάται κάποιος πόσες περίπου μέρες θα χρειαστεί να λείψω από τη δουλειά;

Anonymous said...

Μαρια: Καλησπέρα κι από μένα.Μπαίνω για αμυγδαλεκτομή την Παρασκευή στο Ιπποκράτειο...
Η ιστορία μου έχει ως εξής:τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κάθε 2-3 εβδομάδες παθαίνω φαρυγγοαμυγδαλίτιδες.Επιπλέον έπιανα ένα γρομπαλάκι κάτω σχεδόν από την δεξιά μου αμυγδαλή το οποίο πονούσε,ήταν ένας πρησμένος λεμφαδένας.Βέβαια μετά από υπερήχους διαπιστώθηκε λεμφαδενοπάθεια σε διάφορα σημεία του λαιμού μου.Ο ακτινολόγος είπε ότι είναι αντιδραστικής αιτιολόγιας, εξαιτίας δηλαδή όλων αυτών των λοιμώξεων, συμφώνησαν και οι δύο οι ΩΡΛ με τον ακτινολόγο.Έκανα εξετάσεις σχεδόν για όλα τα λοιμώδη και είμαι καθαρή.
Τα θέματα τώρα είναι δύο.Πρώτον έχω τρομοκρατηθεί ακόμα περισσότερο με όλα αυτά που διάβασα αν και ρωτώντας άλλους χειρουργημένους είχα μια μικρή ιδέα και δεύτερον έχω χεστεί επάνω μην έχω τίποτα πιο σοβαρό λόγω της λεμφαδενοπάθειας που δεν λέει να περάσει συν ότι πονάω πολύ κιόλας(περισσότερο απ'ότι στις αμυγδαλες).
Μου λένε να μην ανησυχώ γιατί είμαι και μικρή(24) για να ψαχτώ για κάτι άλλο αλλά εγώ έχω χάσειτον ύπνο μου(που να χειρουργηθώ κιόλας!). Τόσα γίνονται, κι αν έχω καμιά νεοπλασία ας πούμε...

Anonymous said...

Kalipsera paidia:)
kegw prin mia vdomada ekana tin amigdalektomi kathws to teleuteo trimino peripou eixa sinexws streptokokous k amigdalitides me apotelesma na epivarinthoun akoma perisotero oi amigdales mou..me ta polla mpika tin pempti sto nosokomeio xeirourgithika kai ola kala mexri ekei..kaneis profanws den eixe anaferei tipota gia toso pono stin anarwsi!Logiko einai fusika afou einai xeirourgio alla tosos ponos re paidia?Dakrizw k idrwnw akoma kai stin 6i mera tis anarwsis..daxi dontia plenw nero katapinw ktl alla o ponos den adexete..thathela na kanw 2 erwtiseis!
1) Pote peftoun ta ramata panw katw?kai otan peftoun ponaei?
2)Pote ksanafagate kanonika?:p giati xanomasteeeeeeeeee
euxaristw
gdim

Anonymous said...

Hm egw pathaina gurw sta duo epeisodeia amugdaliitidas tn xrono,alla paralila pasxw apo sklirinsi kata plakas kai dn prepei na kanw suxna pureto...etsi apofasisa na kanw t xeirourgeio..eimai stn dekati mera,alla nmz pws eimai xeirotera apo tn prwti mera...edw kai duo meres pinw mono t anavrazwn depon kai dn trww tpt,enw 3 meres prin etrwga krema kai pagwto..einai fusiologiko?kai btw einai terastia I peina....

Anonymous said...

kalispera..ekana thn egxeirhsh prin mia ebdomada,klassikh afairesh me nusteri kai rammata afou exw dwsei TA lefta se giatrous mexri na exixniasoun to iatriko musthrio gurw apo thn katastash mou!edw kai duo xronia eixa sunexeia enoxlhseis prhximo,monimws dekata,kukloforousa san zombie..eida loipon prin 8 mhnes peripou enan wrl,katarammeno,ton opoio prospathousa na peisw gia to poso polu talaipwroumai kai mhpws prepei na tis afairesoume..afou m esteile na kanw k alles exetaseis les kai eprepe na mai etoimothanah gia na m bgalei tis amugdales,m eipe oti den exei eparskeis endeixeis pou na dikaologoun afairesh kai oti to mono p mporei na kanei einai amugdalolush,mia methodos pou stis mikrainei nomizw,me lazer...ekana telos pantwn thn exgxeirhsh me genikh anaisthisia(kanonika ginetai me topikh gt einai polu aplousterh apo thn amugdalektomh),sxedon katholou ponos meta ki ola mia xara gia ts epomenous 5 mhnes..pernaei t kalokairi kai molis skaei to aeraki t septembriou...pali ta idia...kai xeirotera!!puon,ponos,dekata olh thn wra ,na mhn pianei antibiwsh..etsi phga eida allous p m eipan oti theloun sigoura afairesh k oti me thn prohgoumenh egxeirhsh eixan ginei akoma pio xalia kai oti oloi ts exoun aporriyei th methodo p efarmose oprwtos...m evale s olh auth thn talaipwria dld gia t tpt.ekana kai tis duo epembaseis se dhmosia nosokomeia...eimai sthn 7 h mera,nai ponaei,nai trww me kopo,nai peinaw,alla skeftomai oti xemperdeya kai kanw upomonh..na pw epishs oti to ponstan siropi treis fores th mera vohthaei polu..egw etsi th bgazw..na pw epishs oti toso kairo p asxoloumai me ts giatrous xwris kan na exw problhma ugeias exw katalabei oti oi perissoteroi einai uper ths klassikhs amugdalektomhs ws rizikis lushs,oute lazer oute kauthriasmoi gia na mhn menei katolou istos kai ola t alla einai se peiramatiko stadio..k egw peiramatoozwo egina kai tha thela para polu na tn vrisw tn prwto giatro alla ti na kaneis...osoi talaipwrountai me puretous sunexeia kai ta loipa,na thn kanoun thn egxeirhsh efoson pragmatika prepei xwris fovo...nai ok einai mia talaipwria meta opws kathe egxeirhsh alla as poume egw den eixa katholou aimoragia kai oi meres pernoun polu grhgora kai sigoura axizei ton kopo otan prokeitai na veltiwthei h poiothta zwhs sou meta thn egxeirhsh kai anupomonw gia tis meres xwris dekata kai arrwsties!!!ouff..a epishs h giatros m m eipe oti ponaei pio polu metaxy 5 hs kai 8 hs meras epeidh arxizei na threfei h plhgh kai na travane tarammata..apla ws plhroforia..upomonh kai kouragioo!!oi meres arrwstias perasan!!

Anonymous said...

Μετά από πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο χάρηκα που βρήκα τις συζητήσεις σας σ' αυτό το μαρτύριο που περνάω!! Εγώ λοιπόν είμαι 23 ετών και λόγω του ότι από μικρή είχα υπερτροφικές αμυγδαλές, πριν 3 μέρες έκανα αμυγδαλεκτομή. Ευτυχώς για μένα ήμουν ενημερωμένη από την αρχή από το γιατρό μου ότι θα πονάω για 10 ημέρες περίπου.Βέβαι δεν είχα ιδέα για τι πόνο μου μιλούσε!!! Μπήκα λοιπόν στο χειρουργείο όλα ωραία και καλά, και όταν ξύπνησα με γρατζούναγε αφάνταστα ο λαιμός μου σε σημείο που με έκανε να θέλω να βήξω. Μεταξύ ξύπνιου και ύπνου ρώτησα τις παρευρισκόμενες νοσοκόμες αν μπορώ να βήξω και συγνώμη αλλά οι ηλίθιες μου είπαν ναι. Ε και εγώ επειδή δε μπορούσα άλλο άρχισα να βήχω. Με το που ξαπλώνω στο κρεβάτι στο δώματιο αρχίζς να φτύνω καθαρό αίμα. Φωνάξανε το γιατρό οι δικοί μου και ήρθε μαζί με ολόκληρο τσούρμο γιατρών και λέει ξαναπάρτε τη πάνω για νάρκωση.Με το που το άκουσα αυτό να σας πω ότι πανικοβλήθηκα...γιατί ΜΟΛΙΣ είχα ξυπνήσει από την προηγούμενη. Μου είπε ότι μάλλον έχει σπάσει κάποιο ράμμα.Με ξανανέβασαν λοιπόν στο χειρουργείο αλλά για καλή μου τύχη δεν χρειάστηκε η 2η νάρκωση.Μου έκαναν τοπική αναισθησία και μου τις καυτηρίασε.Μου είπε ότι δεν είχε σπάσει ράμμα.Βέβαια πάνω στην ανησυχια μου και την περιεργεία μου τον ρωτούσα από τι έγινε και δεν έπαιρνα σαφή απάντηση. Μετά από λίγο ξαναρώτησα μια άλλη γιατρό που ήταν εκεί κ με παρακολουθούσε και μου είπε ότι είναι πολύ συχνό αυτό γιατί η περιοχή εκεί έχει πολλά αγγεία. Ααα να σημειώσω ότι με μάτιασαν οι γιατροί απ' ότι είπαν γιατί κατά τη διάρκεια της εγχείρησης δεν έβγαλα σταγόνα αίμα. Λοιπόν, τώρα που σας μιλάω είμαι στην 3η μέρα..πονάω αφάνταστα πολύ..είμαι όλη μέρα με Ponstan και Depon maximum εναλλαξ και την αντιβίωση φυσικά. Τρώω όλο κρέμες,ζελέ, παγωτό, γιαούρτι και σούπες τα οποία φυσικά ήδη έχω σιχαθεί. Σήμερα με έχει πιάσει κ πόνος στα αυτιά. Μιλάω πολύ σιγά ακόμα.Ο γιατρός μου είπε ότι την 3η με 5η μέρα θα πονάω περισσότερο γιατί θα πέφτουν τα ράμματα και ότι μπορεί να έχω και αιμορραγία την οποία θα αντιμετωπίσω με γαργάρες με θρυμματισμένα παγάκια! Πραγματικά περιμένω πώς και πώς τη μέρα που θα μπορώ να φάω κανονικά γιατί πεινάω ελεεινά!!Εύχομαι και ελπίζω να αναρρώσω σύντομα γιατί με βλέπω να πηγαίνω στην ορκομωσία μου στις 8 Δεκέμβρη σκελετιασμένη!! Αυτή είναι λοιπόν η δική μου εμπειρία...και η αλήθεια είναι ότι αυτά που διάβασα με απογοήτευσαν λιγάκι γιατί περίμενα να είμαι πιο γρήγορα καλά.Και αυτό γιατί ρώτησα το γιατρό πότε θα ξαναμπορέσω να πάω στο γυμναστήριο και μου είπε μετά τις 10 μέρες...οπότε φαντάζομαι ότι εκείνες τις μέρες θα είμαι τελείως καλά.Θα δείξει.Ευχηθείτε μου γρήγορη ανάρρωση!!

rockordie said...

@Anonymous: Περαστικά και καλή ανάρρωση σε εσένα και σε όλους τους προηγούμενους.

Anonymous said...

Paidia, einai h deuterh mou mera meta to xeirourgeio.
as pw liga logia gia to ti shmvainei....

Prwtes merikes wres....zalizomoun polu,anakatevomoun, eixa upnilia xwris na katafernw na koimithw...
kapoia stigmh kserasa, eixa vgalei kati mauro pou telika htan ta aimata pou eixa katapiei kata to xeirourgio.
anway...thn epomenh mera, gurisa spiti, anagoula sunexws, arxisa na pinw nero....as poume na pinw, to nero phgaine opoudhpote ektos tou eisofagou...eniwtha les kai tha vgei apo ta aftia mou.
siga siga katafera na mathw na to elegxw. arxisa na trww giaourtakia..epomenh mera me thn voithia tou pagwtou ksepristikan oi amugdales...sun tis allhs,pausipona opwsdhpote, as mhn kanoume tous atromitous,xwris pausipono den trws, giati apla den mporeis na katapieis...apo shmera kiollas mou vgainoun kapoia kammena aggiakia pou einai sketh ahdia alla deixnoun oti epoulwnontai oi plhges...
twra gia to ftusimo aimatos mazi me salia, mou perase thn idia mera meta to xeirourgeio. twra gia thn vlenna sto lariggi, logiko den einai? epoulwsh ginetai...pernaei me ligo nero estw gia ligo...
as doume pote tha ksekinisw to faghto...
pantws toulaxiston den ponane ta aftia mou, to sagoni mou apo shmera einai epishs kala...ligo moudiazei h glwssa alla tha perasei...
thelw na pw, xilies fores kalutera na to perasw auto gia duo vdomades para na exw oti mou eixe prokalesei h xronia amugdalitida opws...arthritida ( kai fantastite pws thn eixa apo 12 etwn kai eimai twra 25 san tis gries eniwtha) kardiakes arrithmies kai diiafora alla..
kalo kouragio kai kalh ugeia se olous! ELENA

Anonymous said...

GEIA SE OLOUS...
EIMAI STHN 4H HMERA META THN EPEMVASH.
MPORW NA PW PWS TA PRWINA POU ME KSUPNAEI O PONOS GINETAI AFOREITOS.
EUTUXWS O GIATROS MOU EXEI GRAPSEI DUNATO PAUSIPONO POU TO PAIRNW PRWI KAI VRADI KAI STO ENDIAMESO PAIRNW DEPON H PANADOL.
PREPEI NA PW PWS MILAW APO THN PRWTH MERA THS EGXEIRHSHS.
TRWW OTI MPORW, GIAOURTAKIA, KRUES SOUPITSES KAI OTI VRISKW SE MORFH KREMAS.
KOURAGIO SE OLOUS KAI PERASTIKA.

rockordie said...

@anonymous: Καλή χρονιά και περαστικά, αν και τώρα που περάσαν μέρες πρέπει να είσαι καλύτερα.

Takis said...

Geia sas tha hthela na mirastw kai egw thn dikh mou ebiria!!

eimai 22 xronwn ekana thn exgixrish extes .o logos htan oti ekana panw apo 3 amigdalitides ton xrono kai oti h mia m amigdalh htan elafros megaluterh apo thn allh!

Apo extes exw niwsei elaxisto pono (simera einai ligo pio edonos) milaw sxedon kanonika (san traveli ligo) kai to kalutero einai oti h giatros m eipe oti borw na trww oti thelw arkei na einai pagomeno,kai na milaw oso pio polu borw!!
extes efaga kotopoulo kai simera bifteki kai katevwnoun ola me mikrh diskolia!
Pistevw oti pernw mia apo tis pio efkoles amigdalitides simfona me afta pou diavazw..elpizw na sunexisw etsi kai kalutera!!

Sorry gia to megalo post,oti aporia exete me rwtate..!!

Takis said...

*efkoloterh amigdalotomh

rockordie said...

@takis: Περαστικά, χαίρομαι που το ξεπέρασες τόσο εύκολα.

Anonymous said...

popo apisteuto olo auto!epesa tuxaia panw sas...loipon eipa na grapsw k gw edw gia tous epomenous kuriws pou eimai sigouri oti tha uparksoun...egw loipon eimai stin 7h mera meta tin amugdalektommi k mporw na pw oti eimai sxetika kala.se sxesi me osa diavasa dld.ponaei mono i deksia pleura m k kuriws to auti.toses meres o laimos k ta autia me exoun pethanei!eutuxws pou uparxei to ponstan to siropi!swtirio..episis efaga fagito kanoniko apo tin deuteri mera.sxetika malako fusika k me polu upomoni gt ithela gurw stis 2 wres gia na faw 2 koutalies.milaw apo tin prwti mera me pono fusika alla mia xara.simera pleon milaw kanonika!
opws k o takis loipon nomizw oti k gw pernaw eukolh amugdalektomi k elpizw na perasoun ola suntoma gt exw arxisei kiolas na ekneurizomai!

rockordie said...

@Anonymoys: Περαστικά, καλά κάνετε και γράφετε τις περιπτώσεις σας που ξεπερνιούνται πιο ελαφρά για να μην νομίζουν (όσοι διαβάζουν) ότι όλα είναι μαύρα και άραχνα.
Όπως έχω πει πιο πάνω η Αμυγδαλεκτομή είναι μια εγχείρηση, άλλοι οργανισμοί την ξεπερνάνε πιο εύκολα και άλλοι πιο δύσκολα, απλά θέλει προσοχή και μακριά από κομπογιαννίτες.

Nikos said...
This comment has been removed by a blog administrator.
rockordie said...

@Nikos: Sorry φίλε μου για το σβήσιμο αλλά δεν θέλω παραϊατρικά στο post.

Nikos said...

@rockordie: Οκ, αλλα δεν ειναι παραϊατρικο. Ισως να μην το εθεσα σωστα πριν, αλλά αυτο έγινε μετα απο παρότρυνση του ιατρου της. Αλλά anyway...its your place, your rules.

valeri said...

καλησπέρα σε όλους είχα ξαναγράψει πριν κάποιους μήνες όταν ακόμη ήμουνα στην αναμονή... έκανα την επέμβαση την πέμπτη το μεσημέρι και τώρα βρίσκομαι στο 3-4 24ωρο. Πολύς πόνος οκ παλεύεται... αυτό που ενοχλεί εμένα περισσότερο είναι τα υγρά (σάλια, βλένες κλπ) που δεν αφήνουν άδειο το λαιμό μου ούτε δευτερόλεπτο.Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό/

rockordie said...

@valeri: Περαστικά, μην στεναχωριέσαι θα περάσουν όλα μαζί...συγχρόνως.

Enisximenos said...

Εγώ έκανα την εγχείρηση την προηγούμενη Πέμπτη στο Γεννηματας. Απο την πρωτη μερα πονουσα πολυ, εφτυνα αιμα με κατι αλλα μαυρα και η γιατρος ελεγε οτι ολα ειναι φυσιολογικα.Ειμαι στην 5η μερα μετα την εγχειρηση, δεν εχω τρελους πονους παρα μονο οταν ξυπνάω το πρωί διοτι το βραδυ στεγνωνει το στομα μου και ψιλοροχαλιζω.Επιπλεον οταν επινα πολλες γουλιες απο υγρα την τριτη μερα γεμιζε η μυτη μου ενω σημερα(5η μερα) ειναι πολυ καλυτερα.Μιλαω κανονικοτατα με μια μικρη ενοχληση,ενα ραμμα επεσε την 4η μερα και γενικα χαλαρα ειναι τα πραγματα.Αυτο που προτεινω ειναι να προσπαθητε να μιλατε και να τρωτε κανονικα και πιστευω θα αναρωσετε πιο γρηγορα. Την παλευω με ενα-δυο πονσταν σιροπι και κανενα αποτελ παυσιπονο. Θελω να ρωτησω ομως ποτε θρεφει η πληγη ωστε να μην υπαρχει φοβος για μολυνση? Εκανα χθες ενα ενισχυμενο τσιγαρακι, 3-4 τζουρες βασικα και παρα την πλυση με bedadine που εκανα μετα, σημερα ειχα βλεννες και γενικα ασχημο λαιμο. Ισως φταιει και η ενισχυση του τσιγαρου σε αυτο( μαλακια, καντε κρατει και μην το επιχειρησετε αν δεν αναρωσετε πληρως) αλλα τελος παντων υπαρχει κινδυνος μολυνσης της πληγης?Αυτα

rockordie said...

@enisximenos: Το αν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης δεν το ξέρω και δεν θέλω να κάνω υποθέσεις, καλύτερα ρώτα τον γιατρό σου.
Εγώ τότε περίμενα να γίνω αρκετά καλά για το 1ο τσιγάρο, επίσης κάθε μέρα χωρίς τσιγάρο κέρδος είναι...μην πω χρυσή ευκαιρία να το κόψεις μιας και η νικοτίνη όσο περνάνε οι μέρες δεν έχει τόσο μεγάλη επίδραση πάνω στον οργανισμό. Τώρα τα λέω αυτά γιατί τελικά το έκοψα 3 χρόνια περίπου μετά το ποστ και με παίδεψε λίγο ενώ αν το είχα κάνει τότε (με την αμυγδαλεκτομή) θα ήταν πιο εύκολο. Περαστικά...

cate said...

geia sas..
sas vrhka tuxaia kathws prin 5 meres evgala tis amugdales mou kai eimai ksapla sto krevati kai psaxnw diafora...
exw na omologhsw oti eimai polu tuxerh giati o giatros mou htan KORUFAIOS!! o tupos eixe megalh empeiria kai me proseksan para polu.. oloi tous sto nosokomeio htan polu kaloi. kai epeidh fovomoun kai apisteuta ekanan ta panta gia na me xalarwsoun. mou elegan asteia,mou xamogelousan,mou xaidevan ta mallia..
ola teleia..
twra oi meres meta to xeirourgio einai kapws perieges.. exw ponous,den trww sxedon tpt(kuriws giati fovamai) kai ta prwina einai polu duskola apo apopsh ponou.. thelw na pistevw oti meta apo 10 meroules ola 8a einai kalutera. oso kalos kai an einai o giatros,osh empeiria kai an exei.oso kala kai an pane ola den pavei na einai xeirourgio kai na exeis mia anoixth plhgh sto stoma pou einai apolutws logiko na ponaei kai na enoxlei! gi auto kanw upomonh kai elpizw se grhgorh anarwsh.

Mαίρη said...

Γεια σας και απο εμενα! Ειμαι η Μαιρη 21 και πριν 10 μερες εκανα και εγω αμυγδαλεκτομη.Αρρωσταινα τουλαχιτον μια φορα τον μηνα παρολα αυτα ο γιατρος μου ειπε οτι οι αμυγδαλες μου δεν ηταν σαπιες! Ειμαι πολυ χαρουμενη που επεσα σε αρκετα καλο γιατρο και που δεν μου ζητησε καθολου χρηματα. Σχετικα με τον πονο απο την 8η μερα ειμαι μια χαρα και ποναω ελαχιστα και αισιως σημερα 10η ημερα εφαγα και σουβλακι χαχαχα ! Ο πονος ειναι αναλογως τον γιατρο και την μεθοδο που σας εχει χρησιμοποιησει οπως επισης και τον οργανισμο σας.Τις πρωτες μερες που πονουσα αρκετα ο γιατρος μου προτινε Lonarid-n και ολα καλα. Καλη επιτυχια σε μελλοντικους ασθενεις και πιστεψε με μονο για το καλο μας ειναι Ευχομαι ολα να πανε καλα για τον καθενα μας ξεχωριστα.Αντιο αμυγδαλεεεες :)

evi said...

Καλησπέρα σας! Εγώ είμαι η Εύη, 34 ετών, πριν 13 ημέρες έκανα αμυγδαλεκτομή (Παρασκευή και 13). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις αμυγδαλές, πυρετούς κ.λπ, απλά το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκαν κρύπτες,με αποτέλεσμα να μαζεύονται υπολείμματα φαγητού, να γεμίζουν και να βγαίνουν σε πετρώδη μορφή (αμυγδαλόλιθοι ήταν η διάγνωση).
Πάνω κάτω αντιμετώπισα τα ίδια με τους προλαλλήσαντες. Παρόλο που υπέφερα από τον πόνο, την 4η ημέρα πήγα και δουλειά. Από την εμπειρία μου λοιπόν, μιας και ο γιατρός δεν μου είπε απολύτως τίποτα και για να μην μακρηγορώ, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Να μιλάτε όσο περισσότερο γίνεται και ας πονάτε, βοηθάει πολύ στην ανάρρωσή σας.
2. Να κάνετε ασκήσεις, προσπαθήστε να ανοίξετε το στόμα σας από την αρχή και να γυμνάσετε τη γλώσσα σας, καθότι οι κινήσεις είναι πολύ περιορισμένες.
3. Αν υπάρξει αιμορραγία, μην πανικοβληθείτε, σταματήστε την με παγάκια και γαργάρες αμμωνίας διαλυμένη με νερό. Προσοχή: όχι σκέτη αμμωνία.
4. Αυτιά, μύτη και σαγόνι αρχίζουν να πονάνε κατά την 3η-4η ημέρα, φυσιολογικό μεν, σπαστικό δε, μισή ώρα πριν φάτε, πάρτε παρακεταμόλη ή ό,τι άλλο σας συστήσει ο γιατρός σας. Προσοχή όχι ασπιρίνη, καθότι φέρνει περισσότερη αιμορραγία. Πολύ καλές είναι και οι ενέσεις apotel, για αρκετές ώρες δεν πονούσα ιδιαίτερα και έτσι πήγαινα και στη δουλειά.
5. Μαλακή τροφή (εγώ τις 10 πρώτες μέρες την έβγαλα με παγωτό, γιαούρτι, ζελέ και νερό) κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Έχασα 6 κιλά, ό,τι χρειαζόμουν για τις ανάγκες του καλοκαιρού..
Υπάρχουν κι άλλες τροφές, πουρές, μακαρόνια, κ.α.
6. Προσοχή στην 7η-10η μέρα, είναι ώρα να πέσουν τα ράμματα και μπορεί να υπάρξει μικρή αιμορραγία, οπότε παγάκια, γαργάρες και ενημέρωση. (Σε μένα μια βδομάδα μετά βγήκε ο καυτηριασμός-το άσπρο επίχρισμα που καλύπτει το σημείο της τομής, με αποτέλεσμα να πάθω ακατάσχετη αιμορραγία στον ύπνο μου. Ο γιατρός είπε ότι αυτό συμβαίνει μια φορά στις 100, δεν είναι και το πιο φυσιολογικό, αλλά αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και νέο καυτηριασμό. Αν σας προκύψει κάτι παρόμοιο, κάντε γρήγορες πλύσεις με νερό, βάλτε παγάκια να σταματήσει η αιμορραγία και πηγαίνετε κατευθείαν στον γιατρό σας ό,τι ώρα κι αν είναι. Θα κάνει νέο καυτηριασμό, μην ανησυχείτε δεν πονάει καθόλου. Απλά ακουμπάει την πληγή, εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Ο πόνος όμως από εκείνη τη νύχτα και μετά έφυγε κατά το ήμισυ. Ήταν η πρώτη νύχτα που κοιμήθηκα και δεν ξύπνησα καθόλου μέχρι το πρωί.
7. Υπομονή τα βράδια αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, μερικές μέρες είναι θα περάσουν. Η ποιότητα ζωής βελτιώνεται τόσο που αξίζει τον κόπο να πονέσουμε και λίγο.
8. Μη σηκώνετε πολλά βάρη, μακριά από τον καυτό ήλιο για να αποφύγετε πιθανή αιμορραγία.

Είμαι στην 13η μέρα, πονάω ακόμα στην κατάποση, πολύ λιγότερο από τις προηγούμενες μέρες, αλλά έχω πολλή υπομονή, περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος και σε λίγο θα είναι απλά μια ανάμνηση και μόνο.

Υπομονή και περαστικά σε όλους μας!!

Anonymous said...

ΕΧΩ ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΜΕΝΗ!ΠΑΩ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΟΜΨΗ.

Anonymous said...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 4η ΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ!!ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ 4 ΩΡΕΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟΙ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΓΟΝΙ!!!ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ?
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΩ ΣΟΥΒΛΑΚΙ(!),ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΩ?!?!?!?!?!

rockordie said...

@Anonymous: Ναι, και εγώ πονούσα στα αυτιά και βουίζανε κιόλας, όσο αφορά το σουβλάκι υπολόγισε γύρω στις 15 μέρες...ευκαιρία για διαίτα!!! Περαστικά.

Anonymous said...

Γεια σαΣ παιδια.επαθα φετοΣ 3 φορεΣ το καλοκαιρι αμυγδαλιτιδα.εκαναν κ αποστημα το οποιο ο ωρλ μου εσπασε.κ μου ειπε τα κακα μαντατα.πρεπει να εγχειριστειΣ!διαβαζω τιΣ εμπειριεΣ σαΣ κ εχω χεστει πανω μου.τοσο πολυ πονο κ επιπλοκεΣ.?επισηΣ μαλλον θα το κανω σε κλινικη ιδιωτικη στην αθηνα με λειζερ απο οτι καταλαβα.μηπωΣ να το παρατησω,και να υποφερω!καλυτερα το νυστερι?η μηπωΣ οπωΣ κ να το κανειΣ ειναι τυχαιο αν σου τυχει στραβη!

Unknown said...

kalimera paidia...exo kanei k ego egxeirisi prin 4 meres ...prin 2 meres vghka apo t nosokomeio.. i8ela n rotiso oso eisastan spiti pernate kapoio pausipono g n katapolemisete ton pono...??? gt einai unipoforos kapoies fores...euxaristo ...!!!

rockordie said...

@eleni: Από παυσίπονα συνήθως λίγο (30min) πριν το φαγητό για να κατέβουν οι μπουκιές....περαστικά.

Unknown said...

euxaristo poli rockordie!!

VagRip said...

Παιδιά, είμαι 21 χρονών και διανύω την 8η μετά της εγχείρησης μέρα. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με τις αμυγδαλές ή με το λαιμό γενικότερα, αλλά στις 14.12 έκανα περιαμυγδαλικό απόστημα, το οποίο με ταλαιπώρησε 2 μήνες για τους εξής 2 λόγους:

1) Πήγα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων που είχα ακούσει τα καλύτερα (λέμε τώρα) και μετά από 4 μέρες Zinadol με άφησαν να φύγω με πρησμένες αμυγδαλές και μου πρότειναν να πάρω (ο ένας γιατρός από τους 4 που με πρόσεχαν και ειδικευόμενος) για 7 μέρες ακόμα το ίδιο φάρμακο. Δύο μέρες μετά του 7ημέρου με Zinadol πρήστηκαν πάλι οι αμυγδαλές μου. Κι έτσι έπεσα σε μια loop 14 Zinadol μέχρι τον Ιανουάριο που γύρισα από το πατρικό μου. Εκεί ο γιατρός (ο ίδιος μου είπε πως τα Zinadol είναι δισκία 10ημέρου!

2)Το απόλυτο όμως ήταν ότι ο γιατρός δεν δεχόταν να με βάλει στα επείγοντα για να πάρει φακελάκι και με έβαλε σε αναμονή μέχρι 23.04.13 επιμένοντας ότι είμαι περδίκι!!! μεταξύ

Έτσι, τι να κάνω και 'γω, πήγα στην κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε μισή μέρα (αν και με το αζημίωτο ο ιατρός έκανε απόλυτα καλά την δουλειά του) ξεμπέρδεψα!! (και στο τσακ όπως είπε γιατί ήταν στα πρόθυρα να υποτροπιάσει) Τώρα βέβαια πέραν του κλασσικού (όπως έχω διαβάσει παραπάνω) πόνου στη γλώσσα ή στις γύρω περιοχές που βρίσκονται οι τομές, αισθάνομαι έναν απίστευτα αποπνικτικό κόμπο στο λαιμό που με δυσκολεύει ακόμα και να πιω νερό.

Μπορεί να βοηθήσει κανείς μ'αυτό το ζήτημα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Anonymous said...

Kalispera pedia
eime 21 xronon kai simera ine h 8mera,h enxirisi pige polu kala,den ixa ka8olou ponous sta autia h sta dontia mexri tora,alla akoma ponaei arketa otan pinw nero eidika.Gia tous polu megalous ponous o giatros mou edose xapi pou dialiete sto nero VOLTAREN 50MG to xrisimopoiisa x8es to proi gt ponaga kai borw na pw oti edrase polu kala mexri kai tis 3 to vradi opou imun ksipnios.(Fadastite enio8a toso kala pou to vradi efaga 2 biftekia malaka vevea me liges patates tiganites tis opies tis ixa afisei na kruosoun arketa.)THA HTHELA NA SAS ROTISW APO POTE THA ARXISW NA GINOMAI ARKETA KALA OSTE NA MIN PONAW KA8OLOU? KAI POTE 8A GINW TELIOS KALA ?
SAS EUXARISTW POLU
Perimenw apantisi
Filika Antonis

Anonymous said...

ksexasa na pw PERASTIKA se ola ta paidia,kai na exoun pada ugeia!

Antonis

Azoria said...

Καλημέρα σε όλους!! Ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου, για όσους το σκέφτονται και συγκεντρώνουν στατιστικά..

Το έκανα κι εγώ λοιπόν, χωρίς δράματα και αστοχία γιατρού - ευτυχώς!!! - αλλά πονάω πολύ... Ο γιατρός με είχε προετοιμάσει, αλλά δεν νομίζω πως προετοιμάζεται κανείς απόλύτα αν δεν το νιώσει ο ίδιος...

Μίλησα την 3η μέρα, όχι απόλυτα φυσιολογικά, σαν να έχω κάτι στη γλώσσα ακούγομαι και δεν μπορώ να φάω ακόμα, παρά μόνο ρευστά.

Ο γιατρός λέει ότι μπορώ να αρχίσω να τρώω (είμαι στην 5η μέρα), πειραματίστηκα με κιμά και δάκρυσα από τον πόνο!!!

Πίσω στις κρέμες και στον πουρέ... Δυστυχώς με "χάλασε" το ισχυρό παυσίπονο που μου μου έδωσε ο γιατρός κι αρκούμαι στο αναβράζον DEPON, αλλά 3 ώρες μετά την λήψη του, είμαι και πάλι στο μηδέν...

Και σε μένα, δεν είναι τόσο ανυπόφορος ο πόνος στο λαιμό, αλλά στα αυτιά!

Όσο για τον κάπνισμα, πήρα μερικές τζούρες την 3η μέρα, που μου έφεραν ζαλάδα περισσότερο, παρά την οικεία ευχαρίστηση που περίμενα και ολόκληρο τσιγάρο κάπνισα σήμερα. Δεν με ενοχλεί κάπου, ενώ δεν νιώθω και καμιά ιδιαίτερη απόλαυση, αλλά είναι μόνο από την ηλίθια συνήθεια και τίποτα παραπάνω, το ξέρουμε όλοι οι καπνιστές αυτό!!

Διαβασα τις αγωνίες σας για το ποια μέρα θα μπορέσετε να φάτε κανονικά και ειλικρινά αυτό δεν με απασχολεί καθόλου... Ο πόνος να τελειώσει θέλω, μόνο αυτό! Κι αν βοηθάει σαν προσέγγιση της περιγραφής του πόνου, ας αναφέρω πως γενικά τις δύσκολες μέρες του μήνα, πονάω. Πονάω ΠΟΛΥ! Μιλάω για πόνο, δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι - λυγίζω στα δύο - πόνο...

Ε, ΔΕΝ πονάω στην περίοδο τελικά, ιδέα μου ήταν...

Azoria said...

Sorry, ξέχασα να μας ευχηθώ περαστικά!!! Να είμαστε καλά όλοι και μακρυά από χειρουργία όσο γίνεται!!! ;)

Anonymous said...

Γεια σασ και παλι.εχω 4 μηνεσ που εκανα την επεμβαση,μετα απο 4 φορεσ απανωτεσ αλυγδαλιτιδσ,με καταληξη ενα ωραιοτατο κ επωδυνο αποστημα.ηθελα να μοιραστω την εμπειρια μου λοιπον..ολα καλα στην επεμβαση πηγαν..ενημερη για επιπλοκεσ προσεχα πολυ..αν και ο γιατροσ μου ελεγε ανωδυνα και αναιμακτα τοτε καταλαβα τι θα πει πονοσ.τα μεσουλιντ,τα λοναριντ,ντεπον υποθετα πηγαιναν συννεφο..ωσ και ενεσεισ στο πωπο!τη δευτερη μερα τησ επεμβασησ ξυπνησα τη μαυρη νυχτα με εντονη ταση προσ εμετο.κατι η ελλειψη φαγητου κατι τα παυσιπονα γι αυτο.δεν τα καταφερα,ξερασα οτι ειχαμεσα μου..ενα μαυρο αιμα,οκ λεω ο αιμα που καταπια..ομωσ ο λαιμοσ ερεθιστικε κ αρχισα να φτυνω αιμα ζωηρο.πηρα το γιατρο μου,βαλε παγακια λεει.1ωρα προσπαθουσα με το παγ ματαια.πηγα νοσοκομειο παλι κ το σταματησαν με αδρεναλινη.αν δεν ειχα εκεινο τόν εμετο τιποτα δεν θα συνεβαινε..τσιγαρο μου απαγορευσε να κανω για μια βδομαδα.κρατηθηκα 2..επι 10 μερεσ ετρωγα γιαουρτι κρεμεπ παγωτο και γαλα..δε γινοταν να φαω τιποτα αλλο.καταπινα και ηθελα να βαλω τα κλαματα..σιγα σιγα αρχισα να τρωω πουρε σουπεσ μπιφτεκια κρυα,με κοπο.μετα απο 20 μερεσ συνηρθα καπωσ.τωρα ολα μια χαρα.θελω να πω οτι οσο και να την παρουσιαζουν απλη και ρουτινασ επεμβαση,ειναι δυσκολη με επιπλοκεσ κ με πολυ πονο.να ειμαστε ολοι καλα,υπομονη και ολα ια περασουν.περαστικα σε ολουσ που κανατε η προκειται να κανετε εγχειρηση κ μακρια απο μασ ξανα τετοιο πραγμα..

Maria said...

Geia sas paidia! Eimai I Maria!

Epeidi diabasa polles fores ta sxolia tou blog kai epeidi ontws einai I monadiki pigi me empeiries sxetikes me tis amugdalitides kai tin amugdalektomi tha ithela na grapsw kai egw tin proswpiki mou empeiria kai na pw euxaristw s'auton pou to skeftika alla kai se osous egrapsan pio prin!

Loipon egw ekana 4 fores amugdalitida se 3 mines kai meta apo polla farmaka (antibiwseis kai pausipona) katalaba oti kati den pigaine kala! O pathologos mou kai I wrula mou sunexizan na mou dinoun farmaka kai mou zitousan olo kai perissoteres eksetaseis kathe eidous akoma kai gia spanies arrwsties! Telika den eixa tipota apo auta pou fantazontan, exasa polu xrono kai talaipwrithika arketa! Pira tin apofasi na brw allo wrula, gnwsto sto eidos tou kai na parw akoma mia gnwmi. Autos itan pou mou eipe oti oi amugdales mou itan teleiws katestramenes kai gi auto den antapokrinontan stin antibiwsi! Mou sustise xeirourgeio amesa kai tis bgalame tin epomeni!
I egxeirisi san diadikasia einai anepaisthiti kathws me tin oliki anaisthisia den thumamai na eniwsa tipota! To zori erxetai fusika meta alla einai kati pou to kaneis prokeimenou na exeis kaluteri ugeia meta kai oxi na skeftesai kontofthalma ean tha poneseis 5 meres! Nai stis 5-6 prwtes meres eixa arketo pono kai duskoli polu katapwsi! Tipota den itan eukolo alla meta tin 7 mera pou upoxwrei kapws o ponos kai arxizoun na peftoun ta rammata teleiwnei kapws kai to drama!
Sumbouli mou pros osous exoun problima amugdalwn einai na min to skeftoun kan an einai na tis bgaloun I oxi! Arkei na exoun empistosuni ston giatro tous kai arketi upomoni!
Twra I oskutita tou ponou pou tha niwsei o kathenas einai kathara upokeimeniko thema! Opws mou eipe o giatros mou einai kai thema poso katestramenes einai oi idies oi amugdales! Sigoura prepei na akolouthoume tis sumboules pou mas dinei o giatros, na eimaste se epikoinwnia mazi tou kai na exoume polu upomoni!! Perastika se olous sas!
:)

paul said...

Eimai 20 xronwn kai tis ebgala prin 6 meres! Me to pou bgika apo to xeirourgio milousa kanonika alla xamilofwna.Thn 5h mera arxisa gia kapoio logo na ponaw parapanw kai na exw kai enoxlhseis sta autia.To kako einai oti neuriazw me auton ton pono kai spazomai!

Kai 20 meres na ponaw den me noiazei ka8olou! Skeftomai to meta! DEN 8A KSANARRWSTISW!

P.S : otan kai ama exw paidia 8a tous bgalw tis amugdales exoun den exoun problhma 9 xronwn!

Anonymous said...

Γεια σας παιδια..κ εγω τις εβγαλα πριν 6 μερες...ποναω....κ πειναω... :-(αλλα σκεφτομαι οτι θα περασει κ αυτο...σαν πως ηταν καλυτερ οταν ειχα τα αποστηματα;;;;;τουλαχιστον μια φορα το μηνα!!!!.κ ολο αυτο το μαρτυριο 9 χρονια....επειδη δεν εδινα φακελακι,δεν υπηρχε χειρουργιο γ μενα!#. :-)μετα απο την καταγγελια π τους εκανα..βρηκαν μεσα σε 2 βδομαδες.!!!μεγαλη ιστορια!!!!ευχομαι γρηγορη αναρωση σε ολους μας!!!κ ολος αυτος ο πονος π περναμε να ειναι ο τελευταιος!!!!! :-)...κατερινα

jim said...

Γεια σας παιδια ειναι η 4 μερα μου ο πονος σχετικα υποφερτος βεβαια αυξηθηκε λιγο σε σχεση με εχτες αλα νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο αυτο γυρο στην 4η 5η μερα.
Θελω να ρωτησω αν αυτες οι 2 τρυπες που μου εχουν αφησει οι αμυγδαλες θα κλεισουν εντελως η οχι? και ποτε αυτα τα ασπροκιτρινα "καυκαλα" θα φυγουν εντελως?
Ευχαριστω

nasia said...

γεια σας!ειμαι στην 3η μερα μετα την εγχειρηση και σιγουρα ειχα τρομαξει πολυ με αυτα που ειχα διαβασει.Σιγουρα ο πονος ειναι αρκετος γι' αυτο και την παλευω μονο με παυσιπονα.Χθες και προχθες δν εφαγα σχεδον τιποτα παρα μονο ελαχιστο παγωτο και ελαχιστη κρεμα.Ο πονος μου φαινεται εχει μειωθει απο την 1η μερα και ελπιζω να συνεχισει ετσι γιατι εξαιτιας του χρονιου προβληματος και της μη διαγνωσης απο γιατρους ειμαι αρκετα αδυνατη και δεν θελω να αδυνατισω κι αλλο,το μονο που θελω ειναι να αρχισω να τρωω.ο γιατρος μου ειπε οτι σε 10 μερες θα μπορω να ξεκινησω ολες τις δραστηριοτητες που αφησα!ελπιζω να εχει δικιο!καλη σας τυχηηη

George Batzakis said...

Καλησπέρα παιδιά.. Γιώργος απο Χαλκίδα. Έκαν την εγχείρηση πρίν 6 μέρες. Απο την 4η μέρα και μετα απλά ΥΠΟΦΕΡΩ. Αφήστε που απο τον καυτηριασμό, μυρίζει το στόμα μου λές και έχει παιθάνει κάποιο ποντίκι μέσα. Απο φαγητά ΤΙΠΟΤΑ δεν πάει κάτω. Μόνο νερό με καλαμάκι. Έχω να φάω απο την τρίτη μέρα.

Όταν γίνω καλά θα επανέλθω με λεπτομέρείες..!! Κουράγιο και περαστικά σε όλους μας..!!

Anonymous said...

Καλησπέρα!Χθες εκανα την επεμβαση, ο πονος είναι υποφερτος αλλα ειναι αδύνατον να μιλησω!Ο γιατρος μου εδωσε κορτιζονη. Αντε να δουμε!

Anonymous said...

Καλημέρα,
Βρίσκομαι στην 5η ημέρα του χειρουργείου και είμαι παρα πολύ καλα.Ο πόνος είναι υποφερτός , με λίγο πονσταν σιρόπι περνάει,δυσκολεύομαι όμως να καταπιω, τα τρωω όλα αλεσμένα, αλλά δεν πονάω, απλώς νιώθω μια μικρη ενόχληση. Πιο πολύ με πονάει η γλώσσα μου, έχω βγάλει κάτι αφτρες και με ενοχλουν. Αυτά. περαστικά σε όλους

Anonymous said...

Καλησπερα,εκανα κ εγω αμυγδαλεκτομη πριν απο ενα μηνα περιπου και για 10 μερες πονουσα πολυ(μονο με αντιφλεγμονωδη περνουσε ο πονος) κ δεν μπορουσα να φαω.Μετα την δεκατη μερα οσο περνουσε ο καιρος γινομουν ολο κ καλυτερα.Το θεμα ειναι οτι ακομα κ τωρα ο λαιμος μου ειναι κοκκινος κ τσουζουν οι πληγες κ το στομα μου μυριζει πολλες φορες οπως πριν βγαλω τις αμυγδαλες που ειχαν το πυον..Νιωθω οτι δεν εχουν κλεισει οι πληγες τελειως κ μου κανει εντυπωση μετα απο ενα μηνα σχεδον.Συνεβη και σε σας το ιδιο;;;

Anonymous said...

καλησπερα! εκανα εγχειρηση πριν 23 ημερες με λειζερ. θυμαμαι ξυπνοντας απο την αναισθησια προσπαθουσα να αναπνευσω μου χωσανε μασκα και μου λενε περνε βαθιες απο το στομα- και ποναγε τοοσο πολυ αυτο! περιπου 2 ωρες με την ανανηψη, σε κλινικη απαρα πολυ ευχαριστημενη- με προσεχαν πολυ. ηπια νερο μετα απο 4 ωρες. η αναισθησια δεν με πειραξε καθολου.ποναγα αρκετα και το στομα δεν ανοιγε πολυ η γλωσσα μουδιασμενη κ τεραστια. με πιεσε ο γιατρος και μιλησα απο την πρωτη μερα το οποιο με βοηθησε και αναρρωσα πολυ γρηγορα! τις πρωτες μερες νιωθεις οτι το νερο θα σου βγει απο την μυτη-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, οταν κατεβαινει το φαγητο νιωθεις σαν να σου στριβει ο λαιμοσ- παλι φυσιολογικο. πεθαινουν στον πονο τα αυτια σου παλι φυσιολογικο, εχεις ασπρα σαν πυον ειναι φυσιολογικο λογω επουλωσης και επισης ειναι το καλυμα του καυτηριασμου το οποιο θα πεσει απο την 10η μερα κ μετα λιγο λιγο. θα σας πω τι εκανα καθως και ειχα τελειο γιατρο και με συμβουλεψε σωστα. θα πινετε πολλα υγρα ακομα κ αν πονατε. παγωμενα μονο τις 3 πρωτες μερες που υπαρχει κινδυνος αιμοραγγιεσ μετα λογω αγγειοσυστολης θα πονατε παραπανω γ αυτο θα πινετε σε θερμοκρ δωματιου! εγω υπεφερα πεθαινα στον πονο ομως δεν μπορουσαν να μην φαω.. ειναι πολυ σημαντικο να μην πεσεις ο οργανισμοσ ετρωγα κοτοπουλο, μοσχαρι πατατες καροτα πιπεριες λιωμενα. ποναγα αλλα ετρωγα με το ζορι. απο την 2η μερα κιολασ. επειδη μου ελειπε γλυκο ειχα παρει και αυτα τα ντανονιτο με σοκολατα.θα πονατε αλλα πρεπει να τρωτε!. απο την 8η μερα εφαγα αυγο στερεο. την 9η μου επεσαν τα ραμματακια που ειναι πολυ μικρα. αμεσως ενιωσα υπεροχα και μπορουσαν να φαω χωρις να ποναω ιδιαιτερα.γενικως μεχρι την 6η μερα ποναει πολυ και κανει τον κυκλο του επειτα απο την 6η 7η μερα καθε μερα και καλυτερα, απο την 10η μερα ετρωγα κανονικα στερεο ομως με προσοχη γτ ετσουζε. παυσιπονο υπερτατο ειναι το βολταρεν των 50μγ. ειναι απλη σαν επεμβαση ομως ειναι απο τους πιο δυσκολους πονους μετεγχειρητικα. εγω ακομα ποναω απο δεξια και οταν κατεβαινει το φαγητο χωρις να υποφερω,μπορει να παρω ενα παυσιπονο την ημερα. σουβλακι εφαγα στις 18 μερες, μπορουσα και νωριτερα ομως το απεφυγα.πλεον τρωω τα παντα και πατατακι κ μπισκοτο δεν εχω θεμα, απλα θελει υπομονη αρκετο διαστημα για να επανελθει ο βλενογοννος και θα το νιωθετε σαν ενοχληση. ανοιγω το στομα και πλεον ειναι καθαρος ο λαιμοσ μου απο εκεινες τις απαισιες βρωμοαμυγδαλες. ειχα κρυπτε και φωλιαζε το φαγητο και ειχα κακοσμια. πλεον πλενω δοντια και ειναι φρεσκοτατο το στομα μ για ωρες! θελει υπομονη παιδια! να ξερουμε πως θα ειναι ο τελευταιος πονος!!εγω εκανα υπομονη ξερω πως καποιοι δεν αντεχουν ΟΜΩΣ πρεπει να τρωτε οσο κ αν υποφερετε, να μιλατε, να μασατε τσιχλεσ (γυμναζει τον φαρυγγα και διευκολυνει την ανναρωση) τα εκανα ολα αυτα με το ζορι και εφαγα στην 8η μερα!!! ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΜΗΝ σηκωνετε βαρη, α επισης να ανοιγετε το στομα και να γυμναζεται την γλωσσα μεσα εξω- οτι σασ ειπα βοηθαει απιστευτα! ειμαι 22 χρονςων, αν εχετε προβλημα βγαλτε τις τις πο@@@@@ς!!!!!! θα γλυτωσετε απο μια εστια μολυνσης! επισησ η φωνη μου αλλαξε καπως εγινε λιγο πιο καθαρη μπασα αισθησιακη που λενε οτι κανω για ραδιοφωνο χαχαχ μην φοβαστε ολα καλα θα πανε και παλι υπομονη! αν θελει καποιος διευκρινησεις μπορει να μ στειλει! φιλακια!!!!

Αγαπη said...

Καλησπερα και περαατικα κ γρηγορη αναρρωση να εχουμε ολοι. Η δικια μου ιστορια ειναι πως αρρωστενα πολυ συχνα δυο φορες τιν μηβα αντιβιωση τα δυο τελευταια χρονια.το προβλημα με τις αμυγδαλιες το ειχα απο τεταρτη δημοτικου τωρα ειμαι 33.
Απο φασισα μονη μου να πω τον γιατρο να κανω χειρουργιο.οντος με κανονισε στην λιστα κ μπηκα για χειρουργιο σε εναμεση μηνα. Την παρασκευη 22 νοεμβριου ωρα 8 πρωι μπηκα χειρουργιο.αρχισαν την επεμβαση 9 ωρα με ολικη ναρκωση.επανω στην επεμβαση επαθα επιπλοκη ανεβασα πιεση 17 &18 κτην εριξαν με το ζορι οι γιατροι. Βγηκα απο χειρουργιο 1 ωρα το μεσημερι .την πρωτη μερα πονος ανυποφορος κ φαγητο μονο τσαι γουλια γουλια .τωρα ειμαι στην 5 μερα κ ποναω απιστευτα.δεν μπορω να καταπιω κ ουτε να μιλησω.μονο με παυσιπονο σταγονες αποτελ.με ηρεμει ο πονος .κ φυσικα αντιβιωση.μου ειπαν σε 15 μερες θα μιλαω καλυτερα κ θα φαω σε 20 μερες.ουτε να βιξω μπορω ποναω πολυ.εχω ριγο συνεχεια κ πονανε οι αδενες μ κ το κεφαλι μου. Νιωθω ραμματα στο στομα μου. Θελω να ρωτησω κατι αν το ειχατε κ εσεις μετα το χειρουργιο πριξιμο στο στομα κ στα χειλια μου λες κ εκανα μποτοξ.καληνυχτα κ περαστικα σας κ υπομονη στα νευρα.βασανιστηριο αληθινο ειναι αυτο ολο. Φιλακια (Αγαπη)

Anonymous said...

καλησπερα αγαπη εισαι καλυτερα? ναι το πρηξιμο ειναι φυσιολογικο και εγω ειχα για μια εβδομαδα πρηξιμο στην γλωσσα τρομερο. ειναι επειδη μενει ανοιχτο το στομα πολλεσ ωρεσ με το μηχανιμα και πιεζει και την γλωσσα. η αληθεια εινια οτι εγω αρρωσταινω ακομα παθαινω φαρυγγιτιδεσ συχνα οταν οφειλονται σε μικροβια. δεν παθαινω κρυωματα πια

anastasia2 said...

Παιδιά γεια σας!!! Πρόκειται να εγχειριστώ μεθαύριο και με έχει φάει η αγωνία!! Φοβάμαι τη γενική αναισθησία, γιατί διάβασα ότι ένα κοριτσάκι στην Αμερική έμεινε φυτό! Το άγχος με έχει κυριεύσει! Μήπως αγχώνομαι τζάμπα ρε παιδιά; Πείτε μου γιατί θα τρελαθώ από το άγχος!! Ευχαριστώ!!!

Vaneca said...

Γεια σας κι απο εμένα. Εγώ έκανα την εγχείρηση την προηγούμενη τρίτη, δηλαδή σήμερα είναι 9η μέρα. Όλες τις περασμένες μέρες ξύπναγα και έπερνα κατευθείαν depon maximum αναβράζων γιατί δεν άντεχω τον πόνο, ο οποίος αντανακλούσε ΚΑΙ στα αυτία. Κάτι που δεν έχω διαβάσει από κανέναν σας θα ήθελα να ρωτήσω. Αισθάνθηκε κανείς μια περίεργη αίσθηση στα δόντια? Εγώ τις πρώτες μέρες αισθανόμουν ένα μούδιασμα και μετά την 4η μέρα μέχρι κ σήμερα που είναι η 9η αισθάνομαι σαν την ώρα της εγχείρησης να μου τα χτυπούσαν με τα εργαλεία και να έχουν μετακινηθεί. Δεν έχουν μετακινηθεί στα αλήθεια αλλά υπάρχει μια αίσθηση

anastasia2 said...

Κι εγώ αυτή την αίσθηση έχω Vaneca μου....είμαι στην 5η μέρα και εκτός του ότι πονάω φριχτά κι κλαίω συνέχεια, έχω κι εγώ αυτή την αίσθηση για τα δόντια....
Πότε θα μειωθεί λίγο ο πόνος;
Έχω αγχωθεί και με το πανεπιστήμιο και με τα γερμανικά και με όλα....
Όλα πίσω έμειναν...
Πεθαίνω από τον πόνο και βελτίωση δεν βλέπω να πω ότι τουλάχιστον αξίζει...

vaneca said...

@anastasia2 ego afti ti stigmi den ponaw sxedon ka8olu. Eimai stin 13i mera vevaia opote einai fisiologiko. Alla i ais8isi sta dontia yparxei akoma. Kai ta oula mou einai prismena san na exw oulitida. Simioteon, oulitida den eixa pote mou kai ta oula mou den vgazoun dontia, apla einai prismena. Kai olo afto sinevei meta to xeirourgeio. Prin den eixa 3anaais8an8ei pote kati tetio

vaneca said...

@anastasia2 ego afti ti stigmi den ponaw sxedon ka8olu. Eimai stin 13i mera vevaia opote einai fisiologiko. Alla i ais8isi sta dontia yparxei akoma. Kai ta oula mou einai prismena san na exw oulitida. Simioteon, oulitida den eixa pote mou kai ta oula mou den vgazoun dontia, apla einai prismena. Kai olo afto sinevei meta to xeirourgeio. Prin den eixa 3anaais8an8ei pote kati tetio

vaneca said...

den vgazoun aima i8ela na pw. tipografiko la8os xaxaxaxa

Unknown said...

Καλησπέρα και περαστικά σε όλους. Αποφάσισα να βγάλω τις αμυγδαλές μου γιατί μου έχει βγεί η ψυχή πια, είμαι 32 και αρρωσταίνω απο τα 12...Ηθελα να με διαφωτίσετε για το κόστος της επέμβασης. Η γιατρός μου συνεργάζεται με μία κλινική που μου ζήτησε με ιδιωτική ασφάλιση 3500 ευρω. χαχαχαχαχαχαχα, δεν ειναι καταπληκτικο? μου ρχεται να τις ξεριζωσω και με αυτα τα λεφτα να σας κερασω όλους γρανίτες και παυσίπονα. Παρακαλώ διαφωτίστε με. Ελένη.

rockordie said...

@all: Περαστικά, και καλή ανάρρωση σε όλους.

@eleni: Νομίζω ότι το ποσό που σου ζητήθηκε είναι λίγο υπερβολικό, εγώ είχα δώσει (το '07 που είχε γίνει η εγχείριση) κάτω από 1500. Και τώρα που ετοιμάζομαι για διάφραγμα πάλι στα 1500 είναι η τιμή (και σε καλύτερη κλινική αυτή την φορά).

Anonymous said...

kalhsperaaaa....!!!!

shmera einai h 9h mera p eimai xeirourghmenh k einai h prwth mera p niwthw kapws kalutera...!!!
tn prwth mera st nosokomeio otan ksupnhsa milousa kanonika san n mn eixa kanei tn epemvash.... tn ddeuterh mera t idio eniwtha kala... o ponos hrthe apo tn trith mera k meta... me ponousan polu t autia m k eniwtha entones enoxlhseis tn wra p katapina t otidhpote...
akoma dn exw kataferei n faw faghto ektos apo kremes zele k elaxisth soupa shmera... vlenes eixa kai egw mexri exthes p htan h 8h mera... tsigaro dn exw peiramatistei n kanpisw... k o upnos m einai akoma k twra elaxistos... ana duo me treis wres eimai me pausipona euxomai se olous perasthkaaa...!!! an k exei perasei polus kairos apo tote p grafthke t post... :)

elena said...

Kalhmera ki apo mena... egw xeirourgithika tin perasmeni pempti. Enw tis 3 prwtes meres para ton pono itan ola fusiologika, twra den mporw na faw tpt giati exw olh thn wra mia gefsi pikrilas sro stoma mou ,h opoia den fevgei me tpt!!! Oti kai na faw xanei ti gedsh tou kai mou afinei mia aidia kai mia pikrila!!! Othela na rwtisw an to exei pathei kai kapoios allos afto, kai an nai, meta apo poses meres pernaei?

Anonymous said...

Γεια σου ρε Ελενα και εγω τη προηγουμενη Πεμπτη την εκανα...Τις ρουφιανες δεν περιμενα να παιδευουν τοσο..δεν βαριεσαι, υπομονη θελει η φαση και ολα καλα! Αντε γιατι νομιζω θα σαλταρω, αφου κοιμαμαι και ονειρευομαι καρυδοπιτες
Ιακωβος

Anonymous said...

Geia sas..eimai k gw sthn 4h mera k upoferw pragmatika..hthela na rwthsw an sth thesh tou asprou epixrismatos sas evgaine meta kati mavro san kapalos..perastika se olous..

sofianouar said...

kalispera paidia. ego vriskomai stin 11 mera . epeidi eixa polu aimoragia sto xeirourgio m evalan parapano rammata pou dn einai aporofisima kai tha ta vgalw avrio. trww kanonika pleon alla akoma krua. dn thelw na zorizw ton eafto mou. pino polla ugra kai pernw akoma merika pafsipona kalou kakou. kserei kaneis pote mporw na kapnisw? stis poses meres ?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
rockordie said...

Spam/trollies/καταγγελίες σβήνονται.

Το blog είναι προσωπικό και όχι δικαστήριο, όποιος έχει καταγγελίες στην αστυνομία όχι εδώ.

Anonymous said...

Paidia geia sas...eimai sthn 6 mera ths anarwshs apo thn engxeirhsh kai entaksei den to syzhthsw ypoferw,opws sxedon oloi..Tha hthela na rwthsw meta apo poses meres bghkate apo to spiti???Sas euxaristw.kalh anarwsh se olous k kouragio.

Anonymous said...

Καλησπερα,πριν δυο μερες εκανε ο γιος μου αμυγδαλες κ κρεατακια ειναι εξι ετων κ ευτυχως δεν ποναει καθολου μονο λιγο οταν καταπινει κ χωρις παυσιπονα.μαλλον εγω ποναω περισσοτερο οταν θυμαμαι που μου τον πηραν για να μπει στο χειρουργειο κ το χειροτερο οταν μου το εφεραν απο το χειρουργειο που βογγουσε κ χτυπιοταν.υπομονη σε ολες τις μανουλες και δυναμη!

Λευτερης said...

Γεια σας παιδια απ την αρχη του ποστ εως τωρα κ σε οσους μπουν απο εδω κ περα...εκατσα κ διαβασα ολα ενα ενα τα σχολια....πριν αρχισω να διαβαζω το πρωτο,νομιζα οτι πεθαινω,οτι εγινα ψυχακι απ τους πονους κτλ κτλ,δεν την παλευα αλλο ρε παιδι μου...τελειωνοντας ομως το τελευταιο σχολιο.....ανακουφιστηκα για πρωτη μου φορα μετα την 6 μερα εγχειρησης....πηρα ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΔΥΝΑΜΗ....ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΑΙΙΙΙ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!

Anonymous said...

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι 22 χρονών και μπορώ να πω πως είχα διαβάσει αρκετά αυτό το ποστ πριν μπω στο χειρουργειο. Οι αμυγδαλες μου ήταν σαπιες σε άσχημο βαθμό και οι αμυγδαλιτιδες με χτυπούσαν συνέχεια. Χειρουργηθηκα λοιπόν στο σισμαμογλιο νοσοκομείο από μια εξαίρετη Ωρλ με παρακολουθηση ενός μήνα πριν το χειρουργειο και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Δεν πονάω πολύ έχω ράμματα και τώρα που σας γράφω είμαι στην 3η μέρα. Ο πόνος απαλύνει με ντεπον σιρόπι από φαγητό ακόμα γάλα κρέμες και παγωτό αλλά το θετικό είναι πως ο πόνος είναι υποφερτός. Από φαγητό φοβάμαι ακόμα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό λόγο δικού μου φόβου αλλά αυτό που κατάλαβα είναι πως ο κάθε άνθρωπος το περνάει διαφορετικά. Να πίνετε πολλά υγρά βοηθάει στην επούλωση.καλη ανάρρωση σε όλους!

χκ said...

και ναι! σχεδον μετα απο ενα χρονο απο την εγχειρηση και εχοντας ξαναγραψει εδω, θελω να σας πω πως ειμαι υπεροχα! το μονο φαρμακο πηρα αυτο το διαστημα ειναι για το πονοκεφαλο! τρωω παγωμενα,καθομαι σε a/c, ανεβαινω σε μηχανη με κρυο,δεν κολλαω με το που βηξει καποιος διπλα μου, η πλεον οταν βγαινω απο το μετρο ειμαι οκ γιατι παλια εβγαινα αρρωστη.. Μην φοβαστε βγαλτε τις και θα φτιαξει η ζωη σας! παλια με λεγανε αρρωστιαρα γιατι συνεχεια ποναγα! ο γιατρος μου ηταν ο ευθ χριστοπουλος και πραγματικα αν θελετε να πατε σε αυτον.εχει μια ηρεμη δυναμη αυτος ο ανθρωποσ ειναι απιστευτος. καλη αναρρωση και οσοι ακομα φοβαστε η αναρωτιεστε, μην το σκεφτεστε καθολου!!!

Μαντι said...

Γειά σας παιδιά. Έψαχνα και εγω περι ανάρρωσης μέσω google και έπεσα πάνω στο blog. Είμαι 27 ετων και ο λόγος που μπήκα ήταν χρόνια αμυγδαλίτιδα και λίθους στις κρύπτε.Χειρουργήθηκα χτες και μιλούσα από όταν βγήκα από το χειρουργείο. Βέβαια έμαθα ότι η επέμβαση ήταν λίγο επεισοδιακή. 2 φορές σταμάτησαν την επέμβαση γιατί η ευαίσθητη γλώσσα μου γινόταν μπλε οπότε μου έβγαζαν αυτό το πράγμα από το στόμα και μετά απο λίγο το ξαναβάζανε. Ο αναισθησιολόγος θυμάμαι που μου φώναζε πάρε βαθιές ανάσες έλα μπορείς και μετά με έλεγχε αν πονάω παίρνοντας βαθιά ανάσα. Και ο ωρλ και ο αναισθησιολόγος ήταν κορυφή με πρόσεξαν πολύ και πάνω απο όλα ήταν άνθρωποι. Βέβαια τώρα που δεν έχω την ενδοφλέβια apotel ταλαιπωρήθηκα σπίτι δεν κατέβαινε τίποτα. Πλακώθηκα στα ponstan και ήρθα στα ίσα μου. Πάντως σε πολλούς έχει κάνει εντύπωση που μιλάω κατευθείαν (δεν φωνάζω κιόλας). Δόντια έπλυνα υο ίδιο βράδυ με προσοχή μην πάει οδοντόκρεμα πίσω και με αργές κινήσεις καθώς έχω μια γλώσσα τουμπανάκι και τα χείλη σκισμένα. Ο πόνος την δεύτερη μέρα είναι χειρότερος αλλά μου θυμίζει τις αμυγδαλίτιδες που πάθαινα πιο μικρή που πνιγόμουν κυριολεκτικά από το πύον. Ξέχασα να πω οτι οι αμυγδαλές μου και οι δύο ήταν σάπιες και ζορίστηκε ο ωρλ να τις βγάλει. Πάντως μέχρι στιγμής αιμορραγία δεν έχω. Αν και έχω χρόνια γαστρίτιδα η αναισθησία δεν με πείραξε καθόλου. Γι αυτό να ψάχνετε καλά τόσο τον ωρλ όσο και τον αναισθησιολόγο. Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Καλή δύναμη σε όσους σκέφτονται να κάνουν την επέμβαση. Χειρουργείο είναι πόνος πάντα θα υπάρχει αλλά με θετική σκέψη όλα καλά!

Unknown said...

Geia se olous kai perastika , egw ime stin 7i mera kai ekana lazer se kliniki , ilpiza oti me lazer o ponos tha itan pio ipofertos alla to idio niwthw me ti prwti mera. Den trw sxedon tpt kai ponaw akomi kai otan pinw nero.. pernw pavsipono kathe 4 wres enalax me siropi pausipono...mono etsi ipoferete.

χρυσα said...

καλησπερα!!!!εκανα την αφαιρεση πριν 3 μερες... ποναω ακομα στην καταποση.....παιρνω που κ που πονσταν ....τις νυχτες ευτυχως κοιμαμαι...χθες ηταν η χειροτερη μερα πονουσα κ χωρις να καταπινω....παντως δε περιμενα τοοοοσο πονο ειλικρινα ....ακουσα οτι δε πρεπει να σηκωνω βαρη???ξερει κανεισ???ρωταω γιατι εχω μια κορουλα 2 χρονων οποτε καταλαβαινετε.....

Anonymous said...

Καλησπέρα, ειμαι 27χρ.εκανα το χειρουργείο προ 6ημερου.Την 4η μερα ειχα μεγαλη αιμοραγια με συνέπεια να μην μπορω να αναπνεύσω για τον λογο οτι ειχα τροχαιο και υποβληθηκα κ σε ενγχειρηση ρινικου διαφραγματος, καυτηριασμο κονγχες κτλ με αποτελεσμα να φοραω κ ναρθηκα στην μυτη...Να αναφέρω οτι δεν ειχα κανενα προβλημα με τις αμυγδαλες απλα για τον λογο οτι εκανα απνοιες στον υπνο μου ειπαν να τις αφαιρέσω.Τελικα ηταν σαπιες κ πυοδες με αποτελεσμα πολυωρο χειρουργείο!! ωστόσο μιλαω απο την 1η μερα καθως κ τρωω σχεδον τα παντα με μεγαλη δυσκολια φυσικα λογω αναπνοης.Το μεγαλύτερο προβλημα ειναι το βραδυ που βηχω ακατάπαυστα. .εχει παρατηρήσει κανεις κατι παρομοιο? ευχαριστώ εκ των προτέρων! !! καλη δυναμη κ να θυμόμαστε ολοι πως οτι κ να μας έρθει στην ζωή με επιμονη κ υπομονή ο άνθρωπος ολα τα αντεχει κ πως παντα υπάρχουν κ χειροτερα!!!Φίλιππος. ...

Anonymous said...

Γεια σας κ απο μενα...Ονομαζομαι Πενυ...η ωρα ειναι 4 παρα τα ξημερωματα...κοντοζυγωνει η 3η μερα μετα απο αμυγδαλεκτομη κ προφανως κ δν μπορω να κοιμηθω απο τους φρικτους πονους...δυστυχως δε με πιανει κανενα παυσιπονο..δεν μπορω να αισθανθω ανακουφιση με τιποτα...ειχα δυσκολη επεμβαση γιατι ανεβασα 140 παλμους την ωρα της αναισθησιας...οταν με γυρισαν στο δωματιο αρχισα να κανω εμετους...στο συνολο?πανω απο 20....ειχα πολλα φλεγματα που με ενοχλουσαν κ με επνιγαν...τωρα στο σπιτι νιωθω ελαχιστα καλυτερα τα φλεγματα αλλα δν μπορω να σηκωθω αππ το κρεβατι..ο λογος? Τα ραμματα της αριστερης πλευρας με πνιγουν με το που παω να σηκωθω..οποτε αναγκαζομαι να μενω καθηλωμενη στο κρεβατι...κ σα να μξν εφταναν ολα αυτα...αισθανομαι μουδιασμενα κ πρησμενα τα χειλη,τη γλωσσα κ το προσωπο μου
..σα να εχω κανει μποτοξ...ειναι φυσιολογικο?? Εχω πανικοβληθει διοτι αν κ παντα σκεφτομαι τα χειροτερα,νομιζω οτι εδω επεσα εντελως εξω,μιας κ δν το περιμενα ετσι...

Anonymous said...

Καλησπερα κ απο μενα...δευτερο 24ωρο σημερα.κ εγω φανταζομουν οτι ειναι κατι απλο αλλα τελικα βλεπω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι ειναι επεμβαση ρουτινας για τους γιατρους,οχι ομως κ για τον ασθενη.που να φανταστω ομως...τα πραγματα εινα κ για μενα οπως διαβασα για τους περισσοτερους.πειναω,ποναω κ δε μπορω να μιλησω.πινω πολυ νερο για να μην στεγνωνει ο λαιμος μου κ απλα κανω υπομονη κ ελπιζω οτι μερα με τη μερα τα πραγματα θα ειναι καλυτερα...

Unknown said...

Μπηκα στην 5η μερα...εξακολουθω να υποφερω..μια επεμβαση ρουτινας ξεκινησε πλ στραβα απο την αρχη...ανεβασα παλμους στο χειρουργειο,με πειραξε η ναρκωση με αποτελεσμα την πρωτη μερα να κανω πανω απο 40 εμετους....:/ παει ομως αυτο...το θεμα ειναι οτι αρνουμαι να φαω...δν μπορω...αναγουλιαζω πια με ολες τις κρεμες,τα ζελε κ τα συναφη...μονο νερο θελω να πινω...απλα εκπλησσομαι διοτι οι γιατροι μ ελεγαν πως θα ποναω οπως σε αμυγδαλιτιδες...ε λοιπον ερχομαι εγω να τους αμφισβητησω...δεν εχει καμια σχεση ο πονος...ειναι πολυ χειροτερος τωρα φυσικα...απλα αρχισα να απελπιζομαι...:(

rockordie said...

@all: Περαστικά σε όλους και...υπομονή. Θα παρακαλούσα να κρατηθούν τα comments καθαρά. Όποιος θέλει να λέει την προσωπική του εμπειρία αλλά να μην γίνεται συζήτηση υπάρχουν forums και emails για αυτήν την δουλειά που την κάνουν και καλύτερα.

χρυσα said...

καλησπερα και παλι!!!εχω 1μιση μηνα που εγινε η επεμβαση!!!να σημειωσω κατι που εγινε οταν εκλεινα μηνα ενα ραμμα δεν ειχε πεσει και τελικα οσο κ αν ακουστει περιεργο πηγα παλι και μου το τραβηξε ......ειχε κολλησει γιατι ηταν πολυ πολυ βαθυ....απαραδεκτος ο γιατρος αλλα τελος παντων...το ζητημα ειναι το εξης ενω περασα τους χειροτερους πονους της ζωης μου ...τωρα απολαμβανω οτι δεν μπορουσα πριν....τρωω πινω παγωμενα κ ουτε καν με ενοχλουν....ζω πραγματα που πριν θα επρεπε μετα να παρω σιγουρα αντιβιωση.....υπομονη σε οσους βρισκεστε σε αναρρωση ....τα καλυτερα ερχονται να στε σιγουροι....

Unknown said...

Ειχα ξαναγραψει κ τις προαλλες..ειμαι στην 11η μερα..μιλαω πλεον..ποναω ομως ακομα...θελω να ρωτησω κατι κ αν καποιος γνωριζει,ας μου δωσει τα φωτα του..παραμονη πρωτοχρονιας ειχα κανονισει να παω Καιμακτσαλαν...ξερει καποιος αν υπαρχει κινδυνος λογω θερμοκρασιας ή υψομετρου? Δεν ξερω πως θα ειμαι απο αποψη πονου...αν υπαρχει κινδυνος για κατι,να το ακυρωσω...ειμαι απο αθηνα κ θα ειναι μεγαλο ταξιδι...γνωριζει καποιος κατι?Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Anonymous said...

Καλησπερα!κ εγω εχω ξαναγραψει.ειμαι πολυ πολυ καλυτερα.ποναω λιγο πλεον κ τρωω σχεσον κανονικα.νομιζω οτι για το ταξιδι σου δεν υπαρζει προβλημα.ειμαι απο επαρχια κ την 7η μερα ταξιδεψα για επαρχια οπου μενω.ρωτησα το γιατρο κ ειπε δεν υπαρχει προβλημα.ρωτησε τον ομως καλυτερα για να μην το εχεις αγχος.επισης ειμαι σε προσπαθεια διακοπης καπνισματος με αδορμη την επεμβαση.δς λεω μεγαλα λογια αλλα ελπιζω να παει καλα.καλες γιορτες σε ολους!!!!

konstantina said...

Παιδια καλησπερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος απο οσους εχουν κανει αμυγδαλεκτομη ειχε καποιο προβλημα μετα. Εχω κανει τη συγκεκριμενη επεμβαση εδω και 7 χρονια και φετος οι `περιοχες` που βρισκονταν οι αμυγδαλες μου ειναι συχνα εμφανως πρησμενες και δυσκολευομαι να καταπιω. Θα παω σε ωρλ απο βδομαδα αλλα ειπα να ρωτησω αν τυχον ειχε καποιος παρομοια εμπειρια. Ευχαριστω και καλη χρονια σε ολους!

Unknown said...

Καλημερα παιδια..ειχα γραψει το δεκεμβρη μετα την αμυγδαλεκτομη που εκανα...μπηκα να γραψω μια νεα εμπειρια μου...εχω φοβερο πονο στο σημειο που ηταν οι αμυγδαλες μου...σημερα ειδα κ ενα ασπρακι ψηλα και αριστερα..εμοιαζε με το γνωστον πυον που ειχα κ στις αμυγδαλες..νιωθω ακριβως τον ιδιο πονο με τοτε...κ στεναχωριεμαι γιατι νιωθω οτι δε θα γλιτωσω ποτε απο αυτο...ειχε κανεις σας ποτε του κατι αντιστοιχο?

Unknown said...

Κωνσταντινα διαβασε το απο κατω ποστ μου...εχω ακριβως το ιδιο προβλημα/ανησυχια!

Anonymous said...

kalispera sumpasxontes...aurio mpainw stin 8h mera egxeirismenh kai ta pragmata siga siga arxizoun na allazoun..o ponos to prwi omws dustuxws eksakolou8ei na uparxei telospantwn upomonh!!!! 8elw na sas rwtisw kati an to exei perasei kapoios apo esas na me voh8isei.exw apo x8es p exw paratirisei pws mallon ta rammata arxizoun na peftoun siga siga eidika auto apo tin deksia meria htan san sfixto kuklaki twra anoikse kai aplw8ike pws ta katw (sa na lu8ike enas kompos) alla to kako einai pws me enoxlei polu,me tsimpaei mporw na pw les kai me tripas me karfitsa...sunevh kai se kapoion allon auth h enoxlish?? kai an nai se poses meres epesan entelws? euxaristw ek twn proterwn kalh anarrwsh,dynamh kai upomonh se olous sas!!!! stefania!

Sofia said...

Χαιρετώ κι εύχομαι κουράγιο σε όλους. Εκανα κι εγώ αφαίρεση με υπέρηχους χωρίς νυστέρι πριν 20 ημέρες. Ο γιατρός μου είχε πει ότι πονάει πολύ λιγότερο από την κλασσική επέμβαση με ράμματα. Λοιπόν... δεν ξέρω πόσο πονάτε οι κλασσικά αμυγδαλεκτομημένοι, εγώ έχω να πω ότι ο πόνος ήταν ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ την πρώτη εβδομάδα. Το δε νερό μου έβγαινε από τη μύτη :o( Κάθε 4 ώρες έπαιρνα από τα πιο δυνατά παυσίπονα που μου έδωσε ο γιατρός (zardial και naprosyn). Τη 2η εβδομάδα κάπως καλύτερα, ωστόσο και πάλι με ισχυρά παυσίπονα. Ουσιαστικά ο πόνος έγινε υποφερτός μετά τις 15 ημέρες. Τώρα στις 20 ημέρες δεν είμαι και πάλι τελείως καλά, πονάω ελαφρά και σαν να με ενοχλεί κάτι στο λαιμό, που ο γατρός είπε ότι είναι το "καύκαλο" της επούλωσης. Το εξίσου φριχτό είναι ότι από την 3η ημέρα και μετά είχα μία απίστευτα πικρή γεύση στο στόμα. Οτι κι αν προσπαθούσα να φάω, ειδικά τα γλυκά, μου φαινόντουσαν σκέτο δηλητήριο. Ο γιατρός είπε ότι αυτό οφείλεται στην καυτηρίαση. Συμπέρασμα: όπως κι αν τις αφαιρέσεις τις άτιμες, ακολουθεί απίστευτη ταλαιπωρία. Αντε και να δούμε αν άξιζε τον κόπο....

Αννα Μαρια said...

Καλησπέρα κι απο μένα! Τα σχόλεια στα greeklish στραβώθηκα για να τα βγαλω αλλά χαλάλι. Μένω Κατερίνη κι έκανα την αμυγδαλεκτομή στον πρώην Γαληνό. Καλή κλινική και πολύ καλός ο γιατρός μου. Σήμερα είμαι στην 5η μέρα. Τις αφαίρεσα διότι ήταν υπερτροφικές, αλλά η δεξιά ήταν διπλάσια. Την μέρα της εγχείρησης αλλα και την επόμενη που μουν μέσα, μπορώ να πω πως δεν πονούσα τόσο. Βέβαια, κάθε λίγο που ερχόταν η νοσοκόμα και μου βαζε κάτι στον ορό, κοιμόμουν. Την επόμενη του χειρουργείου, έβγαλα λίγα υγρά και μου ειπαν πως είναι φυσιολογικο. Είχα αναγούλες μέχρι και την 3η μέρα. Επίσης, ένιωθα ενα γρατσουνιτό δεξιά με αποτέλεσμα να βήχω και να φτερνίζομαι και να πονάω. Επίσης ροχαλίζω στον ύπνο με αποτέλεσμα όταν ξυπνάω να πονάω πολύ. Κοιμάμαι γύρω στις 3-4 ώρες και ξυπνάω και τούμπαλιν. Επίσης νιώθω ελαφρύ πόνο στα δόντια και το στόμα απο τη μία μεριά κυρίως, σαν να με χτύπησαν. Το στόμα δεν μπορώ να τ ανοίξω καλά. Νομίζω πως και η γλώσσα μου είναι πρησμένη γιατί η σταφυλή την ακουμπάει. Την ημέρα της εγχ. είχα πληγές στα χείλη και τη γλώσσα. Βλέπω στο βάθος ψηλά κάτι άσπρα, σαν πύον μοιάζουν. Απο φαγητό, τρώω παγωτο αλλα τα γαλακτοειδή νομίζω πως κάνουν το σάλιο μου πιο πηχτό και μ ενοχλεί. Σήμερα έφαγα πουρε και μ ενόχλησε πολύ. Χθες με τον φιδέ ήμουν καλά. Έχω σκυλοπεινάσει, ονειρεύομαι καλαμαράκια γεμιστά και χταποδάκι ξυδάτο. Μπορώ να πω πως σήμερα έχω μεγαλύτερη ενόχληση στη δεξια μεριά απ ότι χθες. Για τσιγάρο ούτε λόγος. Ο πόνος είναι υποφερτός θα έλεγα αλλά έχω πλακωθεί στο ponstan και depon σιρόπι. Παίρνω και αντιβίωση augmentin. Η φωνλη μου έχει αλλάξει, λες και έχω μπουκωμένη μύτη μιλάω, ΆΜΑ μιλάω. Άμα μιλήσω πολύ ώρα με πιάνει εκείνο με το γρατσούνισμα και βήχω. Και τέλος, περιοδικά έχω ζαλάδες τύπου ίλιγγος. Νιώθω πως κουνήθηκα αλλά δεν κουνήθηκα. Με πιάνει και φεύγει.
Αυτά απο μένα. Δεν περίμενα να είναι τόσο άσχημα. Κι όλοι λένε, σιγά μωρέ αμυγδαλές είναι.. Το μυστικό για μένα είναι πως έχω καλό άντρα και με ανέχεται..
Α, κάτι ακόμα.. Ο γιατρός με είπε όχι γυμναστική και.. ότι έχει σχέση με σωματική δραστηριότητα να αποφθεχθεί για 3 βδομάδες τουλάχιστον γιατί ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση.
Θα ξαναγράψω κάπου στην 11-13 μέρα.
Περαστικά σε όλους.

Anonymous said...

καλημερα παιδια, εχω κλεισει 1,5 χρονο χειρουργημενοι εχω ξαναγραψει εδω, και μπηκα ξανα για να δω τις καινουργιες εμπειριες και να βοηθησω οσο μπορω. εχω ξαναγραψει απο τοτε που ημουν στην αναρρωση οτι αυτο το αισθημα πρηξιματος στην γλωσσα και μου νιωθεις σαν να μην εχεις δοντια, και οταν παει να σου βγει το νερο απο την μυτη, ολα αυτα ειναι φυσιολογικα. εγω επειτα απο 1,5 χρονο εχω παθει γυρω στις 3 φαρυγγιτιδες στισ οποιες ο λαιμος με ποναει σαν να ειχα αμυγδαλες ομως μου κραταει 2 μερες ενω παλια αρρωσταινα καθε μηνα και ημουν μια βδομαδα με τρομερους πονους. νομιζω δεν συγκρινεται!!!! και εμενα ο γιατροσ μου ελεγε ειναι ρουτινασ κλπ, και οταν ημουν χειρουργειο (δεν εβλεπα κιολας λογω μυωπιας) μου χαιδεψε το κεφαλι και μου λεει οταν ξυπνησεις θα πονας.. του λεω ενταξει ποσο καμια βδομαδα; και μου λεει τοσο περιπου και λιγο παραπανω. ενω πριν δεν μου τα λεγε να μην με αγχωσει! τεσπα, οταν πηγα την 7η μερα να με δει και του ειπα οτι υποφερω μεν, το αντεχω δε, μου ειπε το εξης: μπορει να ειναι πολυ απλη επεμβαση να μην κραταει πολυ και αν ειναι ρουτινας, ομωσ ειναι απο τους πιο δυσκολους πονουσ μετεγχειρητικα, ακομα και απο μεγαλα και σοβαρα χειρουργεια. και οντωσ παιδια οκ ακομα και εγχ καρδιασ να κανεις ο πονος δεν ειναι ο ιδιοσ με το να εχεισ 2 τρυπες στο λαιμο! περαστικα σε ολους μην ανησυχειτε θα περασει κ αυτο! εδω τοσεσ αντιβιωσεις κατεβασαμε!

nikolas said...

Καλημέρα, είναι ξημερώματα κοιμόμουν και σηκώθηκα από το κρεβάτι νιώθοντας μια περίεργη αίσθηση στο στόμα μου, νομίζω πως έχω αιμορραγία και έχω φάει όλα τα παγάκια του ψυγείου. ¨Έχω κάνει και και εγω αμυγδαλεκτομή -κρεατάκια-αφαίρεση τμήματος της σταφυλής ταυτόχρονα. Εύκολη επέμβαση. Είμαι στην 6η μέρα, μέχρι πριν μερικές ώρες ο πόνος ήταν αφόρητος και πέρναγε μόνο με παυσίπονα και υπομονή. τώρα που σταμάτησε εντελώς ο πόνος με έπιασε αιμορραγία περίεργο δεν είναι? Γενικά αυτή τη στιγμή τρέμω από το φόβο μου μήπως είναι κάτι πολύ σοβαρό και επειδή από τα πολλά παγάκια έχει παγώσει μέχρι και ο δωμάτιο. ( το ότι κάνω και πλάκα που τα πάτε ? )Έχει εμφανιστεί σε κανέναν παρόμοια περίπτωση? νομίζω σε προηγούμενα ποστ δεν είδα κάτι τέτοιο. Αιμορραγία την 6 μέρα μετεγχειρητικά.

nikoskyra said...

καλησπέρα ξέρω οτι είναι αρκετά παλιό το αρθρο, απλά ψαχνωντας πήρα την αφορμή να το διαβάσω και ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση αν σε περίπτωση γνωρίζει κάποιος...
μικρός λοιπόν σε ηλικία 7 χρονών νομίζω
δηλαδή το 2002-3 καπου εκει είχα κανει αφαιρεση αμυγδαλων...θα ήθελα να ρωτησω αν καποιος τις αφαιρεσει κανει μετα να καπνιζει? εχω που τ αρχισα κανα χρονο τωρα μεχρι κ σημερα και θελω να μαθω αν κανει η οχι για να ξερω να το κοψω...

Anonymous said...

καλησπερα παιδια.βρισκομαι στην 6η μερα...την πρωτη μερα χειρουργειου εκανα εμετο,ζαλαδες κ πονο,το στομα στεγνο,δεν μπορουσα να κοιμηθω,ωα μιλησω(οι νοσοκομες με πιεζαν να μιλησω)δεν ανεχομουν ουτε το παγωτο ουτε τη κρεμα,μαλιστα ακομα κ τωρα οταν τρωω παγωτο,ποναω πολυ περισσοτερο κ πη γλωσσα μου πρηζεται περισσοτερο.ο πονος ειναι φριχτος,καθε μερα πονουσα ολο κ περισσοτερο,δεν μπορω να φαω,να πιω(πινω με καλαμακι)μου βγαινουν απο τη μυτη ακομα το μελατο αυγο που προσπαθησα να φαω σημερα.τις πρωτες μερες εφτυνα λιγο αιμα,με το ζορι καταπινα,μονο πουρε ετρωγα κ αυτο ενα μικρο μπωλ ολη μερα,ειχα ζαλαδες κ ταση εμετου τις πρωτες τρεις μερες,κλαμα κ κακο απο την απελπισια μου.ειναι ο χειροτερος πονος που εχω ζησει κ ζω.χτες εκανα το πρωτο μου τσιγαρο αλλα το βραδυ το μετανοιωσα πικρα,πεθανα στο πονο,σημερα ξεκινησα τις σουπες...δυο μερες τωρα ομως κατα τη διαρκεια της ημερας καταπινω με ενοχληση με αλλα χωρις πονο δε και αυτο χαρη στα mesulid που αρχισα να παιρνω τις τελευταιες 2 μερες,ελπιζω συντομα να περασει γιατι σε 4 μερες παω στη δουλεια(οθοστασια κτλ)ΠΕΙΝΑΩ κ εχω χασει ηδη 5 κιλα...ευχομαι περαστικα σε ολους μας και η αληθεια ειναι οτι δεν το κανα ποτε ξανα,εχω τρεις εγχειρησεις στο ιστορικο μου,η αμυγδαλεκτομη ηταν η χειροτερη

Unknown said...

Geia sas paidia. Eimai h Xristina ap thn kypro k sta 29 mu anti na gennaw :P ekana amygdalektomh logw tou streptokokkou p pathaina synexeia, emenan ypolleimata trofwn stis amygfales mu me apotelesma na exw asxhmh osmh sto stoma k sigura oswn den einai igieis oi amygdales prokalun mono provlhmata sthn kardia sta nefra k sto sukwti. Hthela na sas pw k egw thn empeiria avth p ezhsa. Genika eimai poly kota pws ta katafera k den thn kopanhsa ap to nosokomeio akomh aporw. G na eimai eilikrinhs de diavasa tpt sto internet prin na paw sthn exetash gt hxera oti tha agxwthw perissotero g avto phra ton eavto mu sta xeria mu phga kommwthrio eftiaxa ta mallakia mu manicure pedicure kainuries pitzamules k eipa paw diakopes se kapoio hotel. An proetoimasteis g pono k gia mavrh mavrila sigura de tha paei tpt kala. Meta thn egxeirhsh milusa amesws san flyarh p eimai m htan poly dyskolo na siwphsw :) ekana omws emetous 2 merules fainetai me peiraxe h narkwsh . Thn 3h mera hmun hdh poly kalytera. Etrwga supitses giaourtia pagwta k afthono nero. Eimai hdh sthn 6h mera anarrwshs m k eimai polu kala shmera efaga k pastitsio na fantasteite k to mystiko einai na enydatwnete olh thn wra ton laimo sas pistevw me ygra k na kanete gargales na mhn anaptyssontai mikrovia sto stoma. To pagwto einai sos oso dyskolo k an einai trwte pagwto kathe mish writsa k tha deite poso grhgora tha ginete kala. Pantws avth h empeiria me kane na ektimhsw polla pragmata akomh k to pio aplo na faw kt p thelw kreas fruta laxanika kt p tha mas einai dyskolo k sta germata mas. Apolavste th zwh eimaste poly pio dynatoi ap oti nomizume sas evxomai ygeia k na apofevgete oxina liges merules otidhpote kokkino ntomates piperies k ton pure patatas p eipan polloi to amylo de sas kanei kalo stegnonei ton laimo sas g avto ponate. Kalh mas anarrwsh k osoi skopevete na kanete mhn agxoneste an ta katafera egw tha ta kateferete k eseis. H klasikh methodos nysteri einai h kalyterh mhn akute peri tou laser thelun na glitosun thn diadikasia avth oi giatroi tpt parapanw g ton asthenh einai xeirotero. Ygeia se olous k evxomai na mh xreiasteite xana egxeirhsh. Yg eseis p ponate ta avtia sas na apofevgete na eiste se paralies k genika ekei p fysaei k ton hlio xekurash kalh diathesh k polla ygra

Γιώργος said...

Χαιρετώ την παρέα, αν και παλιό το ποστ! Διάβασα με ενδιαφέρον τα μηνύματα, και θέλω να πω την δική μου ιστορία.
Η ιστορία μου μοιάζει πολύ με το αρχικό ποστ. Δηλαδή έφαγα δεύτερο χειρουργείο την επόμενη μέρα επειδή είχε σπάσει μια αρτηρία και αιμορραγούσα. Το θέμα είναι το εξής. Περάσανε 3 χρόνια απο τότε, και στο σημείο εκείνο νιώθω ακόμα μια ενόχληση. Δεν μπορώ να καταπιώ φυσιολογικά, το νιώθω ακόμα κι όταν αναπνέω, κοινώς είναι σαν να μου χει σταθεί στο σημείο εκείνο κάτι, και δεν βγαίνει. Έχω πάει σε κάποιους ΩΡΛ, και μου λένε ή ότι είναι η ιδέα μου ή ότι μαζί με την αρτηρία, κόπηκαν και νεύρα. Στο σημείο εκείνο επίσης, βάζω την γλώσσα πίσω, και νιώθω να είναι πιο σκληρό. Εκεί ρε παιδιά, πώς γίνεται μια εξέταση για να δούνε εσωτερικά τι υπάρχει;
Ευχαριστώ, και καλή δύναμη στους χειρουργηθέντες!

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 266   Newer› Newest»