Sunday, October 5, 2008

Infosystem 2008 και άλλα #2

Disclaimer:
Το παρακάτω post και όσα ακολουθήσουν με την λέξη Infosystem στον τίτλο παρουσιάζουν τελείως φανταστικά γεγονότα, αποκυήματα της φαντασίας μου. Επίσης δεν είναι ρετουσαρισμένα (δηλαδή είναι γραμμένα on the fly) με αποτέλεσμα να περιέχουν βωμολοχίες, ψευδής χαρακτηρισμούς και ασυναρτησίες.

Στην είσοδο βλέπουν ότι έχουμε προσκλήσεις (τι σκατά, σε εταιρεία πληροφορικής δουλεύουμε σιγά μην πληρώναμε κιόλας) και μας ενημερώνουν ότι πρώτα πρέπει να αφήσουμε τα στοιχεία μας. Πρώτη φορά το συνάντησα αυτό, κάποιος θέλει αρχείο για το ποιος ήρθε.

Πηγαίνουμε παραδίπλα σε ένα γκισέ και μια εύθυμη/τροφαντή/bot/πιτσιρίκα, (μάλλον η οικογένεια είχε γνωστό στην helexpo και κατάφερε να χωθεί για 4 μερούλες να βγάλει κανένα χαρτζιλικάκι) μας επαναλαμβάνει «παπαγαλία», αυτό που της έμαθαν πριν από 5 λεπτά, ότι πρέπει να συμπληρώσουμε όλα τα στοιχεία μας και μετά…μέχρι εκεί άκουσα μετά το μυαλό μου ταξίδεψε σε ποσοστά και σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαι τουλάχιστον 1000% πιο έξυπνος από αυτήν…ωχ, σκατά, λες και ο Zaf να σκέφτεται το ίδιο όταν του μιλάω εγώ??? Την σκέψη μου διακόπτει απότομα ένας αστυνομικός της ασφάλειας ο οποίος δείχνει το σήμα του και επιμένει να μπει μέσα για ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ σκοπούς…τι σκατά, φόνος έγινε ή συναλλαγή ναρκωτικών…μπα, τσαμπατζής είναι που πάει να δει κανένα φιλαράκι του.

Βρίσκω τελικά ένα στυλό και πάνω στην πρόσκληση συμπληρώνω το ονοματεπώνυμό μου, την εταιρεία που δουλεύω, το τηλέφωνο της αγαπημένης που πιτσαρίας και στους λόγους επίσκεψης τσεκάρω το «Άλλοι Λόγοι» και γράφω από κάτω με κεφαλαία ΜΟΚΕΤΕΣ…αυτό μου ήρθε στο μυαλό μιας και έβλεπα κάτι εργάτες να τακτοποιούν την μοκέτα…πρώτη μέρα είναι και ήταν ακόμα ανέτοιμοι.

Δίνω την πρόσκληση σε έναν άλλο πιτσιρικά στο γκισέ και προς έκπληξη μου περνάει τα στοιχεία μου σε υπολογιστή…τώρα σκέφτομαι, θα δει το ΜΟΚΕΤΕΣ, θα το παίξει δύσκολος και θα αγκαλιαστούμε…μπα, τίποτα, bot και αυτός, ούτε κατάλαβε τι έγραψε. Εκτυπώνουν μια κάρτα με barcode και αφού περνάει από 8 χέρια την «χτυπάνε», για εμφανιστεί ότι μπαίνω στην έκθεση, περνάει άλλα 8 χέρια και μου την δίνουν πίσω. Δύο άτομα 5+ λεπτά…ποιος φωστήρας το σκέφτηκε αυτό το σύστημα να πάω να αγοράσω πατάτες.

5 comments:

Unknown said...

1055% πιο έξυπνος για την ακρίβεια...

Unknown said...

Από το κακό στο χειρότερο αυτή η έκθεση... μήπως θα πρέπει να την καταργήσουν???

rockordie said...

@zaf: Λίγα έβαλα ε?

@lipis: Shift+Del για την ακρίβεια.

Wise_One said...

Πω κορυφαίο. Εγώ απ' το ΤΕΙ Πληροφορικής έκανα 20 δευτερόλεπτα να μπώ (μέχρι να βγάλω το βιβλιάριο σπουδών απ' την κωλότσεπή, να τ' ανοίξω, να το δείξω στην είσοδο, να το ξαναβάλω) κι εσείς που θα έπρεπε να τα έχετε όλα έτοιμα κάνατε 5+ λεπτά. :PPPP

rockordie said...

@wise_one: Οργάνωση της πλάκας...ούτε αυτοί ήξεραν τι ήθελαν.